Härlig i Visby

ALME 4
Bodvar Sonstad og Anne-Guri Ekern på vandring i Gotlands hovedstad Visby.

Almedalsveckan på Gotland er forbildet for norske Arendalsuka. Den arrangeres i slutten av juni, og i år var to BKA-ere innom en tur, aktivistparet Bodvar Sonstad og Anne-Guri Ekern fra Beitostølen. – Vi gikk rundt med våre røde hatter og slo av en prat med noen av dem vi traff på. Strålende sommervær og tjukt av folk over alt!

Møte med rebell-mammaene

Det var et utrolig antall møter og arrangementer, innen- og utendørs, veldig variert og stands for alt mulig, forteller Bodvar. – Avisa Expressen hadde kontinuerlig intervju med ulike politikere, fagpersoner og aktivister, som ble overført via høyttalere. Vi fikk med oss bl.a. statsminister Ulf Kristersson og leder for Miljöpartiet, Daniel Helldén.
– Men det som virkelig begeistret oss, var å møte Rebellmammorna! De hadde opptog med et milelangt skjerf som de også hadde omringet Riksdagen med, – etter modell fra «strikke for livet»-aksjonen i Oslo tidligere i år.


– Vi snakket med Sara Nilsson Lööv og Matilda Bergstrøm, som har planer om å reise til EU- parlamenter for å demonstrere. De fortalte at Rebellmammorna ikke driver med sivil ulydighet, selv om de er tilknyttet Extinction Rebellion. De har til og med pålagt seg selv å ikke anvende «hard språkbruk». Vi hadde også en lang prat med rebellmamma Margareta Johansson fra Gotland som sto på Miljöparti-stand.
– I det hele en svært interessant opplevelse i den vakre gamle byen Visby – med inspirasjon og idéer som vi har tenkt å ta med oss til Arendal i august!

En idé som kan brukes i Arendal, mener Bodvar Sonstad: Hva med røde fotavtrykk som leder mot standen til BKA?

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Jarle Sylta | 05.07.2024

    Endelig et hyggelig oppslag fra Sverige.Vi har blitt vandt til skyting ,sprengninger og bilbrenninger i nyhetene fra landet.Gotland er kjent som ferieøy med lange strender og tv-serien om Pippi Langstrømpe.Et fint sted å arrangere sammenkomster slik det gjøres i Arendal i august.I norske medier blir Gotland framstilt som et hangarskip som ikke kan synke.Ei øy rustet til tennene for å ta kontrollen over skips- og lufttrafikken i Østersjøen og være et spingbrett mot de baltiske landene i kommende kriger.
    Allerede i 1972 var Sverige vertskap for en konferanse om bærekraftig utvikling.Olof Palme og Indira Gandhi var de eneste statslederne som møtte opp.Så mammorna som arbeider for klimaet og andre,har en historie å ta vare på.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*