Mer enn naturglede

melsom 10
Øyvind Wistrøm sparer seg ikke når det gjelder å finne liv på stranda! Her etter notdraging ved Karlsvika naturskole. Foto: H Wiik

Øyvind Wistrøm er biolog og pedagog og nestleder i Besteforeldrenes klimaaksjon. Med bakgrunn fra bl.a. lærerutdanning har han et videre siktemål med de populære naturkursene han arrangerer for seniorer. Han ønsker å bygge kompetanse for framtida – gjennom å dyrke naturglede og undring. Bli med og lytt til hva han har å si oss!

«Nå, i vår alder, så mener jeg vi har et spesielt ansvar for naturen som er der, – og den er under en alvorlig trussel. Samtidig har vi i besteforeldregenerasjonen også en spesiell relasjon til barn og barnebarn, de som skal overta dette her. Det er en annen relasjon enn for eksempel mellom lærer og elev. Det er en særlig trygghet, og vi har tid til å være sammen med barna på litt andre premisser også enn foreldrene. Bekymringen for det som skjer er selvfølgelig en del av bakgrunnen. Men derfor må vi også være med å gi barn og unge den nødvendige kompetanse til å takle utfordringene. Og da er det én ting som gjelder, og det er å være glad i naturen. For det du er glad i, det vil du ta vare på og beskytte!»

Hør den 12 minutters samtalen med Øyvind Wistrøm, tatt opp seint på kveld, over et glass rødvin hjemme i Horten, etter en lang dags teori og praksis, med forelesinger, utflukt til stranda og fullt trøkk i innsatsen for de entusiastiske deltakerne på besteforeldrekurset på Nestor 17–18 juni. Intervjuer: Halfdan Wiik

 

Fangstnota dras på land, dessverre med dårligere resultat enn Øyvind hadde håpt. Økosystemene i Oslofjorden har stadig større vansker.

Hva har vi fått opp her, tro? Øyvind sammen med ivrige besteforeldre på ekskursjon i fjæra, utstyrt med håver og sjøllaga teiner.

Vi lever på en vannklode. Kanskje den burde hete «havet» og ikke «jorda», undrer Øyvind. Men hva skjer under presset fra global oppvarming?

På ekskursjon med 40 kursdeltakerne til Ilene fugle- og naturreservat og den vakre Vestfold-naturen.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Jarle Sylta | 18.06.2024

    Et inspirerende intervju.Her er det bare å brette opp ermene og sette i gang lokalt med noe som kan få barn og voksne ut i naturen. Det er viktig å huske på å ha god tid når man ferdes ute.Naturen skynder seg ikke,likevel rekker den alt!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*