Lærerik klimakamp

Gml radhus
Onsdag kl 08.30: På vei inn til bystyremøte blir byrådslederen (til høyre) møtt av aktivister fra BKA og Bærekraftige liv. Foto: H Wiik

I går vedtok bystyret i Bergen, trass i sterke protester, å legge ned den kommunale klimaetaten og byarkitekten, og fjerne alle tilskudd til frivillige organisasjoner som jobber med natur og miljø. – Det er jo litt nedslående, sier Karin Lovise Skjerdal i BKA. Men striden disse ukene har også vært opplysende og lærerik for mange her i byen!

Bare støy?

Det verste, sier Karin, er at byrådspartiene overhodet ikke ser ut til å bry seg med protestene. «Man må tåle litt støy», var kommentaren fra en av de ledende Høyre-politikere. – «Støyen» er flere uker med sterke protester, fra alt som kan krype og gå av miljøengasjerte borgere og organisasjoner, en rekke store demonstrasjoner, store oppslag i media, og på toppen av det hele noe så uvanlig som et protestopprop fra universitetsansatte med mange hundre underskrifter!
– Da jeg satt på galleriet og fulgte debatten i bystyret, la jeg forresten også merke til at mange av representantene satt og stirret ned i mobilene sine. Andres meninger betyr ikke noe, de hadde bestemt seg på forhånd!

Viktig med protester

Til tross for vedtaket i bystyret, som ble gjort med støtte fra klima- og miljøfornektende småpartier (INP, Bergenslisten, Pensjonistpartiet), kan Karin se tilbake på en måned med veldig meningsfull protestvirksomhet, mener hun. – Uten denne åpne politiske striden hadde borgerne her i Bergen ikke vært fullt klar over hva slags byråd vi har, som prioriterer skattelette og unødvendige nye utredninger for en bybane til Åsane som vi for lengst burde vært i gang med å bygge. I BKA er vi med å forme folkemeningen. Det er det som er demokrati, det er slik vi kommer videre. – Tenk om ingen hadde protestert!

Her er løpeseddelen som ble gitt til bl.a. politikerne før bystyremøtet onsdag:

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Jarle Sylta | 20.06.2024

    God innsats på tross av nedslående resultat.Representanter som heller vil leke med mobiltelefonene sine enn å vise en smule interesse for saksinnholdet,forteller det meste.De har noe til felles med Titanics passasjerer på 1.klasse som fortsatte med dans og kortspill etter kollisjonen med isfjelllet.

  2. X23tet | 22.06.2024

    Hey people!!!!!
    Good mood and good luck to everyone!!!!!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*