Lytt til livserfaring!

Eq Gro 24

Kjære Equinor-styre! Dere ser nok på oss klimaforkjempere som litt absurde, sa lege- og besteforeldreaktivist Gro Nylander på talerstolen under dagens generalforsamling i Stavanger. – Men vi er alle høyt kvalifiserte folk, ingeniører, arkitekter, statsvitere, politikere, leger. Lytt til oss! Vi har livserfaring. Vi vet hva vi snakker om.

– Vi VET at Equinors inntjening vil forbli en stor fordel for Norge.
– VI VET at No ikke har lavthengende frukter for kutt av utslipp, som kull og atomkraft. Men EQ kan skjerpe seg betydelig.

– Equinor skriver selv at omstilling trenger «finansielle muskler» De musklene har vi! Det er ikke nok å ha muskler! De må brukes!
– Vi krever ikke øyeblikkelig stans i fossilt, men

1) stopp i leting,
2) en plan for nedtrapping av produksjon, og
3) rask investering i grønt!

– VI VET at vi kommer til å klare det – men det haster!
– Equinors hovedaksjonær staten lar seg instruere av styret. Har statens representant glemt at staten, det er folket?

– Etter krigen ble den norske London regjeringen kritisert i Stortinget for sin passivitet. Stortingspresident Hambro oppsummerte med å si: De gjorde sitt beste. Det er deres unnskyldning, OG det er deres dom.

– Equinor kan ende med samme omdømme. Det er en mektig skute – tung å snu. Men vi kan klare det.
– Hvis ikke vil barnebarna føle at det er flaut å innrømme at bestemor eller bestefar jobbet i Equinor, – eller var aksjonærer – og spørre seg:

«Tenkte de bare på penger og ikke på oss?»

Flere fra BKA holdt sterke innlegg under dagens generlforsamling i Equinor: Guttorm Grundt (t.v.), Even Bakke, Bente Marie Bakke

Og de som var inne og deltok på generalforsamlinga fikk entusiastisk støtte av Besteforeldrene på utsida:

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Jarle Sylta | 14.05.2024

    Det spørs hvor mye makt styret i Equinor har. Det gjenstår å se.Kanskje er det slik at styret er underlagt politiske krav som igjen er styrt av overnasjonale aktører som har helt andre mål enn klimavennlige tiltak.For eksempel må militærmaskineriet ha olje og bensin. Kriger pågår og nye kriger planlegges skal en tro på uttalelser fra politikere og militære i inn- og utland.Time will show.

  2. Jan Erik Åkesson Ypma | 15.05.2024

    Flott! Til punkt 2 kan det tilføyes opprydding/decommissioning, ikke minst på havbunn. Equinor og Staten har et særskilt ansvar.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*