Heim til Melbu!

melbu 1 mai 1

Anne-Kirsti Sandvin fra Vesterålen deltok for første gang på landsmøtet i BKA. Det var så inspirerende at hun reiste rett heim og fikk med seg flere av medlemmene i 1. mai-toget på Melbu et par dager seinere. Til sammen fem barnebarn deltok også, forteller hun. – Det var fint. Og etterpå fikk vi delt ut mange BKA-vervebrosjyrer!

I forhold til folketallet er BKA-laget i Vesterålen landets største, med sine rundt 200 medlemmer. Det har nok noe med størrelsen på selve kommunen og lokalsamfunnet å gjøre, mener lokallagsleder Wenche Cumming. Det forteller likevel noe om potensialet til BKA, tror hun, og har tidligere framhever tre viktige punkt:

  • Vi må være tydelig på hvorfor vi trenger flere medlemmer, – fordi det er våre barnebarns framtid som ligger i potten. Vi må bare banke det inn! Og at du faktisk kan gjøre noe med det – ved å bli med og støtte Besteforeldrenes klimaaksjon!
  • Dernest må vi gjøre det så enkelt som mulig å bli med. Folk skal slippe å gå til nettsida, finne fram til innmeldingsskjemaet, osv. Alt det hopper vi over. De gir oss navn og adresse og telefonnr, og så gjør vi jobben for dem.
  • Til sist gjelder det å gjøre det ‘ufarlig’ å bli med. Folk må ikke tro at de skal ut i klimakrigen. De trenger ikke å stå på stand eller paradere med røde aksjonshatter. De trenger bare å betale sin kontingent, så kan de ha bedre samvittighet og vite at de støtter en god sak.

Men noen paraderer altså, også. Som bildene fra både Melbu og Sortland viser – denne vakre 1. mai 2024!


Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Karin Andersen | 07.05.2024

    Så bra! Fint initiativ.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*