For jord og fjord!

drammen demo
Aktivister fra BKA møtte byens politikere med gitar, sang og plakater. Foto: Daniel Kristiansen/Drammens Tidende

Politikerne tok seg tid til å høre på Besteforeldrenes klimaaksjon som tirsdag aksjonerte utenfor rådhuset. Det forteller Drammens Tidende, som har en stor reportasje om saken. Bakgrunnen er striden om kommunens arealplan, der enda mer uerstattelig matjord kan bli nedbygd. Det dreier seg dessuten om å redde Oslofjorden.

«Kommunestyret startet klokka 17, tirsdag. Mens politikerne gikk inn, aksjonerte besteforeldrene. Flere tok seg imidlertid tid til å høre på mens besteforeldrene blant annet sang ‘Barn av regnbuen’.»

Anne Cathrine Vogt, som er leder for lokallaget av Besteforeldrenes klimaaksjon i Drammen, sier til avisa at vi ikke har råd til å miste noe av matjorda vår til utbyggingsformål. – Kommunen vil bruke en del av matjorda til søppelplass. De lover midlertidighet, men de skal la gift og søppel ligge, og dette er vi helt imot.

Elisabeth Briseid var med på aksjonen utenfor rådhuset, og forteller at BKA fikk ros fra talerstolen av flere kommunestyrerepresentanter under debatten om arealplanen. – En av representantene gjenga alle budskapene på plakatene våre da hun holdt innlegg. Veldig bra! Moro!

Reportasjen i Drammens Tidende finner du her: Demonstrerer utenfor rådhuset

Foto: Daniel Kristiansen/Drammens Tidende

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

  1. Grete Rognan | 09.05.2024

    Flott levert 👏

  2. Mette Hummelvoll | 15.05.2024

    Stå på

  3. Victoria Torvik | 15.05.2024

    Så bra og spesielt hyggelig å se to tidligere kollegaer i aksjon. Selv er jeg med i BKA Oslo og omegn, men vi er på lag uansett!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*