Nye fjes i BKA

nye fjes 3

Til helga er det landsmøte og valg i Besteforeldrenes klimaaksjon. Linda Parr tar et år til som styreleder, noe alle er fornøyd med og glade for. Samtidig er tre nye på vei inn i landsstyret: Karin Andersen fra Innlandet, Silvia Kriz fra Rogaland og John Helmersen fra Nordland. De ser fram til å være med å videreutvikle en viktig organisasjon!

Karin Andersen er mest kjent som en sterk talsperson for vanskeligstilte grupper. Etter 24 år på Stortinget er hun tilbake på grasrota, som styremedlem i BKA Hamar – og som landsstyremedlem fra 28. april, hvis årsmøtet sier ja til valgkomitéens forslag. BKA-medlem har hun vært i mange år – fordi det er livsviktig, sier hun. – Jeg har fire barnebarn og da blir det veldig nært. Vi eldre kan og skal både ta ansvar og plass. Jeg har forventninger til folk som har levd lenge, og har fått tilgang til kunnskap om hvor alvorlig truslene mot både klima og naturtap er. At de er ansvarlige og blir med i kampen for å ikke etterlate seg menneskeskapte problemer kommende generasjoner verken kan rydde opp i eller leve trygt med. Kan jeg bidra til dette, er det for meg veldig meningsfylt!

Silvia Kriz er barnepsykiater, pensjonist og bosatt på Jæren. Hun har i flere år vært leder av Besteforeldrenes lokallag i Sør-Rogaland, og synes den menneskelige siden er det viktigste ved BKA, – kombinasjonen av alvor, humør, kunnskap og etikk. – I BKA møter jeg ekte godviljens folk, som arbeider for å vekke følelsen av at «dette betyr noe for meg, og for dem jeg bryr meg om». Vi ønsker å ta vare på muligheten for et godt liv for alle, ikke å ta fra folk det som gir dem glede. Og siden vi har levd lenge, har vi også opplevd en enklere levemåte, uten dagens forbruksjag. Et annet privilegium som alderen gir oss, er at vi ikke trenger å ta oss selv så høytidelig.  De røde hattene, humoren, musikken – jeg tror på ingen måte at dette svekker budskapet eller respekten for BKA. Tvert imot kan noen får lyst til å være med når de ser vi har det gøy sammen!

John Helmersen fra Andøy i Vesterålen er pensjonist med allsidig yrkesbakgrunn, fra Sjøfartsdirektoratet og NAV. Han har stor erfaring fra organisasjonslivet, og har bl.a. vært leder i LO Vesterålen. Han er også leder av den lokale Pensjonistforeninga og av venneforeninga for sykehjem og omsorgsboliger i Andøy. Sitter i kommunestyret for SV. – Klima og miljø er vel den viktigste saka for menneskeheten nå. Jeg må bare si at jeg er veldig bekymra for framtida til både menneskeslekta, og til flora og fauna. Dessverre kan det se ut som at statslederne ikke tenker lengre enn til gjenvalg. Men som besteforeldre må vi utfordre også «miljøpartiene» til å våge mer. Det vil måtte være ubehagelig å gå i brodden for å berge klima og miljø – artsmangfoldet, jord, luft og vann alle livsformer er avhengig av. Men det er ingen vei utenom!


Grå pantere på Karl Johans gate.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*