Sammen i naturen

nestor 3

I samarbeid med Nestor kurssenter har BKA Vestfold gjennom flere år arrangert naturkurs for besteforeldre. Over 250 deltakere har hatt gleden av å være med på disse året rundt-kursene, som nå blir forsøkt etablert også andre steder. – BKA har ressurspersoner over hele landet, så dette har jeg tro på at vi skal få til, sier kursleder Øyvind Wistrøm.

Øyvind Wistrøm er biolog, og har undervist i natur- og miljøfag i lærerutdanninga på Universitetet i Sørøst-Norge. Han forteller at hensikten med disse kursene er å gi besteforeldre kunnskap og ferdigheter til å være sammen med barnebarna i naturen, og dermed styrke naturglede og miljøinteresse. Det er fire kurs i året, med fokus på årstidene samt overordna tema som økologi, klima, evolusjon mm. – I tillegg kommer temaet om hvordan vi kan snakke med barn om de vanskelige spørsmåla rundt klima og miljø.
– På de siste kursene våre har det vært flere deltakere som er kommet langveisfra, og spørsmålet har kommet om det ikke kan organiseres kurs andre steder, slik at det blir lettere å delta. Derfor har vi bestemt oss for å prøve å hjelpe andre lokallag med å arrangere tilsvarende. Det fine her er at Nestor kurssenter kan være samarbeidspartner for BKA også utenfor Vestfold.

BKA Vestfold har nå fått midler fra landsstyret til å invitere med seg representanter fra andre lokallag, slik at de kan få dekket reise og opphold for å delta på et kurs i Melsomvik. Etter endt kurs vil det bli et planleggingsmøte sammen med de kurs-ansvarlige fra Vestfold om «hvordan starte og gjennomføre liknende kurs lokalt». I dette inngår også et møte med Nestor kurssenter, som evt. har anledning til å arrangere kurs og dekke honorar for foredragsholdere på tilsvarende kurs rundt i Norge.

Det gjennomføres to aktuelle kurs på Nestor kurssenter i Melsomvik (utenfor Tønsberg) nå i vår: Vårkurset 8–9 april, og Sommerkurset 17–18 juni. Se.: https://www.nestorkurs.com/bka-var Øyvind sier interesserte gjerne må ta kontakt med ham: Oyvind.wistrom@gmail.com  tlf 971 79 079. Søknadsfristen er 17. mars.


Se også video med Øyvind og barn, produsert av Ivar Minken for BKA:

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Ivar Minken | 15.02.2024

    På Besteforeldrenes videokanal ligger det tre inspirerende videoer der Øyvind Wistrøm er i naturen med samboerens barnebarn. Link til videokanalen finner du i menyen øverst på denne nettsiden. Eller bruk denne lenken for å komme direkte til de tre videoene:
    https://vimeo.com/showcase/10180511

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*