Å endre verden

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    onsdag 20. des 2023
  • AV:
    Redaksjonen
svein samtale 2
Videoopptak 14. desember 2023. ForUMs lokaler, Hausmannsgate, Oslo.

Vedtakene på FNs klimatoppmøter hviler på konsensus, som betyr at etternølerne får urimelig stor innflytelse. Hvordan kan klima-pressgrupper likevel utnytte resultatet, i kampen for å drive fram politikkforbedringer? Det er ett av spørsmåla Svein Tveitdal og BKA-nestleder Øyvind Wistrøm drøfter i en oppfølgingssamtale om COP28.

Øyvind Wistrøm er biolog, og har de siste 30 år undervist i natur- og miljøfag i lærerutdanninga på Universitetet i Sørøst-Norge. Har også jobbet internasjonalt gjennom Flyktninghjelpen og FN, og undervist i internasjonale spørsmål. Han har erfaring fra reiselivsvirksomhet samt media. Lokallagsleder for BKA Vestfold og nestleder i landsstyret.

Svein Tveitdal er tidl. direktør ved FNs miljøprogram UNEP, med ansvar for sekretariatet til FNs klimapanel. Han har fulgt klimatoppmøtene på nært hold, helt siden COP3 i Kyoto 1997. Under COP28 i Dubai var han utsending for Besteforeldrene og Forum for Utvikling og Miljø. Derfra har han skrevet daglige rapporter for BKAs nettside og for magasinet Energi og Klima.

Video produsert for BKA av Ivar Minken

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*