Hva kan du gjøre?

bli med

«Hvis barnebarnet ditt spør deg: Kan du gjør nåkka så snyen ikkje bli heilt borte? Da kan du svare: Jeg er med i Besteforeldrenes klimaaksjon. Det hjelper!» – Så enkelt og direkte kan det sies. Og det hjelper faktisk også på oppslutninga. På fredag ble det 19 nye medlemmer på stand i Sortland, forteller lokallagslederen i Vesterålen.

Hemmeligheta: godt arbeid

I forhold til folketallet er Vesterålen BKA landets klart største. Med tilsvarende oppslutning på landsbasis ville vi hatt 40.000 medlemmer og ikke 7000 som i dag. Og hemmeligheta? – Ja, den er ikke så hemmelig, men tvert imot ganske enkel, basic organisasjonspraksis, sier Wenche Cumming.
– For det første: Det gjelder å stå på stand, – med en gjeng som liker å stå på stand og snakke med folk. For det andre: Du må få interesserte til å skrive seg på seg på der og da (ellers glir de lett av kroken). For det tredje, – som kanskje er det første: Du bør på forhånd ha sørga for at folk kjenner litt til Besteforeldrenes klimaaksjon og hva vi står for.
– På stand må vi selvsagt ha noe å putte i handa på folk – som den fine verve-flyeren BKA denne gangen har laga (red. bemerkning: kan bestilles HER). Dessuten erfarer vi at tilbud om støttemedlemskap når fram til mange av dem som ellers vegrer seg. Det oppleves på et vis som mindre forpliktende, og kan passe bedre for noen som ellers synes det blir litt vel mye å gå inn som fullt medlem i en aktivistorganisasjon.
– Og så er det vel slik dere vokser fordi dere er blitt ganske store? Nothing succeeds like success …
– Ja, det er klart. Nå har vi fått en såpass posisjon at mange her i Vesterålen vet om oss eller har hørt om oss, og også lokalavisene er litt interessert i det vi gjør. Bladet Vesterålen er på alle vis positiv, det må jeg bare si. I går hadde vi på trykk ei pressemelding som mange av dem vi møtte på standen i dag, faktisk hadde lagt merke til, kunne de fortelle:

BARNS KLIMAFRAMTID ER ET BESTEFORELDREANSVAR
Etter nok en sommer med ekstreme temperaturer er 2023 på god vei til å bli det varmeste året noensinne – og det stopper ikke der. Menneskeheten er på tynn is, og den isen smelter stadig fortere – særlig i nord.

Besteforeldre i Norge og i mange andre land engasjerer seg og organiserer seg fordi vi er svært bekymra for hvordan klimautviklinga vil påvirke barnebarnas leveforhold. Besteforeldre legger press på politikere fra alle partier for å ta miljø og klima på alvor.

I Norge er nå nesten 7000 besteforeldre med i Besteforeldrenes klimaaksjon, 200 av dem bor i Vesterålen. Men vi er overbevist om at mange, mange, mange flere enn disse 200 er opptatt av hva slags framtid barnebarna deres har i vente, og kan tenke seg å være medlem i BKA, hvis de bli spurt. Flere medlemmer vil gi oss større tyngde når vi jobber mot de politiske partiene.

Derfor er vi nå i gang med en verveaksjon som skal vare ut november. I løpet av denne tida vil vi være aktive på Facebook, i avisene, på stands, dele ut løpesedler og oppfordre deg til å være med å vise di bekymring for framtida til barn og barnebarn.

Hvis barnebarnet ditt spør deg: Kan du gjør nåkka så snyen ikkje bli heilt borte? Da kan du svare: Jeg er med i Besteforeldrenes klimaaksjon. Det hjelper!

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Linda Rundquist Parr | 29.10.2023

    Imponerende innsats med å rekruttere nye medlemmer på Sortland. Bravo!
    Det rapporteres om flere stands rundt om i lokallagene. Da peker vel pilene bare en vei – mot økt medlemstall! Og vervekampanjen ruller videre fram til 24. november.

  2. Gro nylander | 01.11.2023

    Bra, Vesterålen! Ikke minst er det viktig med litt karisma. Det er ikke nok at vi har rett. Folk må også få LYST til å bli enig med oss! 👍

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*