Vellykka markering

Karin blå steinen
Torgallmenningen i Bergen fredag 15. sept. Foto: Håkon Kryvi

I Bergen på fredag hadde gruppa Fridays for Future – som for det meste består av utenlandsstudenter – invitert til deltaking i «global strike to end fossil fuels». Det ble et riktig vellykket arrangement, i ønskevær, forteller Karin Lovise Skjerdal som holdt appell for Besteforeldrenes klimaaksjon. – Det må ha vært over hundre «streikende» med!

– John Erik Sloper, leder for FfF i Bergen holdt innledningsappell. I følge ham var det i løpet av 15 til 17 september planlagt over 650 aksjoner i 60 land. Og etter hvert poppet det opp mange engasjerte og flinke appellanter. God stemning! Det meste foregikk på engelsk, og det var var mye god energi og positiv drive under arrangementet. Vi som hadde ordet stod med høyttaler oppe på den blå steinen på Torgallmenningen, og mange forbipasserende fikk med seg budskapene, tror jeg. Vi var et dusin røde hatter, og da jeg steg opp på podiet iført plakatvest med «Stopp all oljeleting!» ble jeg mottatt med mange smil og stor applaus!

Karins appell:

Kjære generasjon Greta Thunberg!

Jeg vil at dere skal vite at det er mange som støtter dere, også i min generasjon.

Vi i Besteforeldrenes klimaaksjon teller nærmere 7000 medlemmer på landsbasis, og vi heier på dere!

De største skurkene i denne krisen som kloden nå står i, er oljeselskapene. I de siste 40-50 år har de fordreid sannheten og manipulert offentligheten. Og Equinor følger i dag langt på vei i samme fotspor. 

Skal vi komme igjennom dette og vinne kampen, må vi aktivister holde sammen. Vi trenger hverandre, på tvers av generasjonsskiller og politiske skillelinjer. Og vi må bruke alle de fredelige virkemidler vi har i verktøykassen.

Heia generasjon Greta Thunberg! Heia oss klimaaktivister! VI MÅ SAMARBEIDE!


Karin Lovise Skjerdal sitter i styret for lokallaget av BKA Bergen og omegn.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Bjørghild des Bouvrie | 16.09.2023

    Glimrende aksjon, glimrende appell!
    Hilsen fra utlandet; eia var jeg der!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*