Stem på barnas framtid!

Demokratiets dag
På demokratiets dag, 2. september 2023: Helle Aasgaard, Anne Bergem og Randi Kirkebø med barnebarna Milla, Olander og Solyan. Foto: Bjørn Hytjanstorp Eidsvollpuls.no

På lørdag ble «Demokratiets dag» feiret på Eidsvoll, med fokus på folkestyre og aktivt medborgerskap, unge velgere, utsatte gruppers valgdeltakelse og ytringsfriheten forankret i Grunnloven. For lokallaget av BKA var det en anledning til å minne om rettighetene til dem som ikke har stemmerett – og dem som ennå ikke er født.

Arrangementet var et samarbeid med LO Øvre Romerike, Landsrådet for norske barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), Kommunenes sentralforbund (KS) og Tankesmien Agenda. Et rikholdig program inneholdt en paneldebatt om ytringsfrihet, ungdomspartidebatt, presentasjon av ordførerkandidatene i Eidsvoll m.m. De lokale partiene var på plass med sine valgkamp og sine stands i rondellen foran Eidsvollsbygningen, der også Besteforeldrenes klimaaksjon fant sin plass i den ene svingen.

– Der hadde vi laget en stand med direkte referanser til både Grunnloven, 1814 og demokratiet i Norge, forteller BKAs lokallagsleder Anne Bergem. – Grunnlovens paragraf 112 var med i gullramme og velgerne ble oppfordret til å stemme på barnebarnas framtid og parti som tar modige og ansvarlige klimabeslutninger.
– Vi benyttet anledningen til å dele ut vår valgkamp-løpeseddel som oppfordrer velgerne til å tenke klima ved lokalvalget og å utfordre de lokale partiene med direkte spørsmål om deres klimapolitikk. Varmende høstsol skinte over Eidsvollbygningen og mange blide folk var innom BKAs stand denne dagen!


 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Linda Rundquist Parr | 05.09.2023

    Så flott at dere i Eidsvoll brukte en gyllen anledning til å snakke om stemmen til de ufødte. Og oppsettet på standen var midt i blinken med appell og Grunnlovens § 112 i gull ramme. § 112 er en bærebjelke for BKA som vi må vise til så ofte vi kan.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*