Et spark i ræven

Konsert realones
Konserten ble åpnet av The Real Ones, en av de mest populære og anerkjente gruppene i Bergen.

Musikk gir energi, og onsdag kveld, fem dager før kommunevalget, hadde BKA i Bergen, sammen med Natur og Ungdom og Naturvernforbundet invitert til gratis konsert for grønne velgere, med noen av byens beste musikere. – Dette skal være et spark i ræven på oss alle, innledet konferansier Yngve Seterås. Og yess, – det traff!

Gabriels Novgorod med sprelsk spilleglede og leken kyndighet – en fest å høre på!

Et oppmerksomt og fornøyd publikum, med mange besteforeldre til stede.

Det var kanskje ikke helt fullt i Kulturhusets store sal, noe et enestående sensommervær får ta litt av skylden for. Men mange nok til at stemningen ble riktig god, og musikere og publikum hadde det svært kjekt sammen. Gruppene Real Ones og Gabriels Novgorod ga sitt beste. Med appeller fra Gabriel Fliflet fra Naturvernforbundet, Matilde Marjala fra Natur og Ungdom og Peter Haugan fra BKA, ble det også en opplysende kveld. Haugan er fagdirektør ved Havforskningsinstituttet og advarte mot å ta for god fisk det som kjøres fram for å legitimere planene om gruvedrift på havbunnen. Det har ingenting med grønt skifte å gjøre. Det er høyrisikovirksomhet med kun ett mål: en ny stor pengestrøm til industrien og staten. – Ingen må la seg lure! sa den frittalende havforskeren.


Konferansier og skuespiller Yngve Seterås avsluttet kvelden med å lese «Vår beste dag» av Erik Bye:

Kom og lytt til lyset når det gryr av dag
solen løfter sin trompet mot munnen
Lytt til hvite sommerfuglers vingeslag
Denne dag kan bli vår beste dag

Stien som vi gikk i går er like ny
hemmelig som ved vårt første morgengry
Mangt skal vi møte og mangt skal vi mestre
Dagen i dag den kan bli vår beste dag

Kom og lytt til dypet når vi ror mot land
Hør maneten stemmer sine strenger
Løfterik er tonen i et fiskevak
Denne dag kan bli vår beste dag

Fjorden vår er like ny og blå og blank
Blikket ditt er fritt og ryggen like rank
Mangt skal vi møte og mangt skal vi mestre
Dagen i dag den kan bli vår beste dag

Kjære lytt til mørket når vår dag er gått
Natten nynner over fjærne åser
Mangt har dagen skjenket oss i stort og smått
mer kan hende enn vi har forstått

Månen over tun og tak er like ny
men tier stille om vårt neste morgengry
Mangt skal vi møte og mangt skal vi mestre
Dagen i morgen skal bli vår beste dag

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Yngve Seterås | 08.09.2023

    Takk til fremragende musikere og appellanter! Og takk, ikke minst, til arrangørene! En fullkommen treenighet! Der vil bli behov for lignende arrangementer i tiden som kommer, og da skal vi fylle salen. Det var en glede å lede programmet. Takk for tilliten! Lykke til med videre arbeid, og: GODT VALG!
    Beste hilsen Yngve Seterås.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*