Sammen for framtida

Bib 14

Hva kan du om miljø og klima når du er 12 år? Det varierer. Men du vet at det er viktig, og at valgene vi gjør kan få store konsekvenser. Med dette som utgangspunktet møttes skolebarn og besteforeldreaktivister til samtale på Arendal bibliotek – kyndig styrt av pensjonert lærer og BKA-leder Linda Parr, og med god hjelp også fra Natur og Ungdom.

Det er ikke så lenge siden jeg var på deres alder, sa 21 år gamle Eri Melhus i sin innledende appell. – Den gangen syntes jeg det var kjipt at skogen ble meid ned og jordene rundt oss ødelagt og ikke lenger kunne brukes til skibakke. Nå skjønner jeg at det også er farlig og ødelegger selve livsgrunnlaget for vår felles framtid. Derfor er jeg med i Natur og Ungdom, og derfor prøver jeg å leve så enkelt og miljøvennlig som jeg kan – selv om det kan være vanskelig noen ganger.

Det var første skoledag etter ferien, og ikke alle deltakere var helt i skolemodus ennå. Likevel ble det mange gode gruppesamtaler rundt bordene. Litt mer forberedelser hadde nok gjort seg, men lærerne forsikra at temaet vil bli fulgt opp i skolehverdagen – og at det uansett er fint for de unge elevene å kunne møte folk i besteforeldrealder som står på og vil endre samfunnet – sammen med barna. For selv om det er mange hull i kunnskapene, så vet alle at vi må ta godt vare på naturen, og at det er veldig urettferdig hvis vi ikke gjør det.


Presentasjon av arbeidet i gruppene og rundt bordene.

Eri og Linda var begge godt fornøyd med arrangementet.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Pingback: Arendal – et tilbakeblikk - besteforeldre for en ansvarlig klimapolitikkbesteforeldre for en ansvarlig klimapolitikk

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*