På politisk festival

brosjyre-forside-2 (1)
EN KLODE Å TA VARE PÅ – SAMMEN: BKA-leder Linda Parr og barnebarnet Olivia.

Arendalsuka er i full gang, og Besteforeldrene er som vanlig på plass – med stor stand, klimavandring i gatene og arrangementer. Byen syder av aktivister, politikere og journalister, og mange vil ha oppmerksomhet. – Jeg føler likevel ikke at vi drukner her, sier BKA-leder Linda Parr. Tvert imot er det mange som lytter til vårt positive budskap.

BKA-standen har også i år en gunstig plassering på torget i byen, i nærheten av biblioteket der vi på torsdag formiddag skal ha et dialog-møte med skoleelever fra 7. til 10. trinn. «Ungdommens framtid – besteforeldrenes sak» har vi kalt det. Spørsmålet er: Hva kan voksne og unge gjøre sammen for å bidra til å redde klima? Og hva betyr valget til høsten for ungdommens framtid?

Allerede i morra onsdag skal det være et debattmøte der vi lanserer rapporten «Norge ved et vendepunkt», skrevet for BKA av oljehistoriker Helge Ryggvik. Den konkluderer med at Norge, med utgangspunkt i Svalbardtraktetens miljøparagraf, bør erklære hele sonen rundt Svalbard som en varig petroleumsfri sone. – Det er et radikalt, men også framtidsretta forslag som BKA stiller seg bak, sier Linda Parr. De som leser Klassekampen vil se at hun har en kronikk om rapporten i dag, sammen med vår generalsekretær.

Viktigere enn alle arrangementer som ofte foregår parallelt og med hard konkurranse om publikumerne, er likevel de uformelle møtene på gata og rundt vår fargerike stand, understreker BKA-lederen. – For det aller meste møter vi hyggelige folk, som gjerne slår av en prat – selv om ikke alle er enige med oss, selvfølgelig. Det jeg tror blir lagt merke til, er at vi i BKA alltid legger vekt på å ha en vennlig tone. Vårt enkle budskap, ikke minst nå foran kommunevalget, er at interessene til våre barnebarn og etterkommere må komme først. Klimaalvoret er stort, og det er faktisk dette som står på spill nå. Derfor satser vi også på å få noen nye medlemmer i løpet av uka.

Håkon og Wibeke Kryvi fra Bergen i ivrig samtale med en forbipasserende i Arendals gater. Foto: Anne Guri Ekern, 15,08.2023

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*