Godt gjort, Equinor!

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  lørdag 19. aug 2023
 • AV:
  Redaksjonen
altaposten bka
Altaposten 17.08: Munter markering av mislykka Equinor-reklame. Foto og reportasje : Bernhard Hienerwadel (etter tillatelse)

Equinor er hovedsponsor for sykkelløpet Arctic Race som raste inn i Alta denne uka. Det lot ikke miljøgrupper gå upåaktet hen, skriver Altaposten. Sammen med Naturvernforbundet og FIVH hadde BKA en markering der de gratulerte selskapet med et 100 prosent mislykka forsøk på grønnvasking av plan for elektrifisering av Melkøya.

Noen ganger er humor det rette våpen, sier BKA-aktivist Marit Bjerkeng. Hun kan fortelle at en meningsmåling i Finnmark viser at over 70 prosent av befolkninga er imot Equinor-planene. – Med et sånt omdømmetap som selskapet har hatt i det siste fortjener de litt trøst og oppmuntring, mente miljøorganisasjonene i Alta. Derfor inviterte de områdedirektør Grethe Haaland på kaffe og kake, som hun litt nølende (forteller Altaposten) takket ja til. Hun fikk også overrakt en konvolutt med monopol-penger – siden det styrtrike selskapet har meldt at de ikke har råd til å satse på karbonfangst og lagring, og heller går for elektrifisering, som blir betalt av andre.

Marit Bjerkeng fra Besteforeldrenes klimaaksjon og Veronica Skotnes fra Framtiden i våre hender. Foto: Nina Østlyngen

Equinor liker å sole seg i glansen av begivenheter som Arctic Race og framstå som søttespillere for den populære folkefesten. Men i denne saken har de feilberegna sitt publikum, sier Marit Bjerkeng. – Folk her i Finnmark har fått nok av å oppleve hvordan naturen vår blir sett på som en verdiløs innsatsfaktor for industri og storsamfunn. Når de på kort tid får nesten alle imot seg, bør de innse at det er på tide å tenke i nye baner!


«Treerbanden» fra BKA (Marit Bjerkeng, Nina Østlyngen, Ola Sletvold) fikk markert seg godt. Foto: Bernhard Hienerwadel / Altaposten

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. Ingunn Elstad | 19.08.2023

  Fabelaktig! Heia Alta!

 2. Pingback: Kom til Alta! - besteforeldre for en ansvarlig klimapolitikkbesteforeldre for en ansvarlig klimapolitikk

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*