Vandrer for klima

Klimavandring Arendal 2
Godt møte på gata: Bodvar Sonstad og Anne Guri Ekern på klimavandring under Arendalsuka 2023. Bilde fra video (Ivar Minken)

«Klimavandring» er blitt et særmerke for aktivister i Besteforeldrenes klimaaksjon, praktisert i Arendal nylig, – der Bodvar Sonstad, Anne Guri Ekern og flere andre benytta høvet til en frimodig demonstrasjon ved å vandre sammen rundt i byen iført plakatvester og røde BKA-hatter. Nå kan du se en video der Bodvar viser hvordan og hvorfor.

Et viktig poeng for Bodvar Sonstad, som også er plakatvestenes «far», er at slike demonstrasjoner er fullt lovlig på offentlig sted. Det er ikke nødvendig å søke politi eller andre myndigheter om tillatelse (mer om dette i videoen). – Ledelsen for Arendalsuka har høflig gjort oss oppmerksom på at de ikke liker at vi tar plass og skaffer oss oppmerksomhet på denne måten. Men her må arrangørene, som alle andre, forholde seg til lovverket. I BKA har vi sørget for ryggdekning fra landets fremste juridiske ekspertise. Demonstrasjonsretten er en del av ytringsfriheten og sikra gjennom Grunnlovens bestemmelser. Så lenge vi ikke beveger oss inn på private områder eller arrangementer, har vi vårt på det tørre. Det er en effektiv måte å komme i kontakt med folk, og under Arendalsuka også en god reklame for standen vår der interesserte kan få mer informasjon og også melde seg inn i organisasjonen om de vil.

Video produsert av Ivar Minken for Besteforeldrenes klimaaksjon

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*