Budskap når fram

Sortland lørdag
Foto: John Cumming

I solskinn på lørdag hadde Besteforeldrene i Vesterålen stand på Sortland – på en viss avstand fra de politiske partiene og deres boder på torget. Resultatet ble mye positiv respons og hele 13 nye medlemmer. Aktiviteten forsetter fram mot valget. – Vi har funnet tonen med et tydelig budskap, sier lokallagsleder Wenche Cumming.

Et lag i god vekst

Hadde BKA hatt like mange medlemmer på landsbasis som det vi har i Vesterålen, hadde vi vært over 30 000, og en virkelig maktfaktor. Det tror Wenche Cumming er mulig, og sier noe om potensialet vi har, særlig nå som faresignalene er blitt så åpenlyse. – De fleste mennesker forbinder klima med vær og innser nå at et varmere klima betyr mer ekstreme værforhold. Varsler fra all seriøs forskning, lokalt og globalt, samt at endringene går stadig raskere, understreker dette.
– Vil vi nå fram til folk må budskapet være tydelig og klart: Våre barnebarns framtid ligger i potten, det kan ingen stille seg likegyldige til. Vi må bare banke det inn! Samtidig er det viktig at BKA ikke framtrer som en generell miljøorganisasjon. Dem er det mange nok av. Vi må finne vår egen, forholdsvis smale sti. Det er i hvert fall det som appellerer her i Vesterålen.
– Til meg har du sagt at det gjelder å komme i kontakt med og i prat med folk – og nærme seg og henvende seg til dem på riktig måte. Si litt mer om dette.
– Ja, det er klart. På stand gjelder det å få kontakt, være blide og hyggelige, få folk til å stoppe opp et øyeblikk, fortelle at vi er besteforeldre som er bekymra for våre barnebarns framtid, og tilby brosjyren vår. Det gir oss mange positive samtaler – og ofte nye medlemmer. Vi har også blitt invitert til pensjonistforeninger for å fortelle om BKA, noe som også har skaffa oss flere medlemmer.
– Og så gjelder det å gjøre det enkelt, ikke sant? Du ber ikke folk gå hjem og slå på PC-en og google BKA og finne fram til linken for påmelding og fylle ut et skjema og …?
– Nei, er du gal! Vi har alltid med oss ei påmeldingsliste. Vi får nødvendig informasjon, bare det som trengs, og så ordner vi alt med selve innmeldinga etterpå. Interesserte må kapres der og da, – sånn er det bare!


Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Finn Bjørnar Lund | 01.09.2023

    Super jobb, Wenche!
    Det er stort potensial for medlemsvekst og deltakelse om man er ute blant folk og møter dem der de er.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*