Tilbakeblikk på Arendal

– Her sitter jeg på toget og føler meg lettere beruset av alle opplevelser under Arendalsuka. Den høye pulsen som preger byen, slipper ikke helt taket, forteller Linda Parr, styreleder i Besteforeldrenes klimaaksjon og gateaktivist på sin hals. Etter en uke med aktiv innsats, fra morra til kveld, ønsker hun også å takke alle som har bidratt.

Ettertanker på vei til Oslo, fredag ettermiddag

Inntrykkene popper opp som perler på en snor. Gutten fra FpU som stadig dukker opp på standen for å få en samtale med oss besteforeldre, jentene som får BKA-button, tar den på seg og lover å snakke med sine besteforeldre om klima, – og hun som skal bli bestemor og tenker at medlemskap i BKA er en fin gave til det ufødte barnet! Arendal er stedet hvor alle oppfordres til å snakke med alle, og jeg tenker også på henne som var så uenig med BKA, men som likevel konkluderte med at det ble en god samtale …

Høydepunktet for meg personlig denne uka var nok møtet og samtalene med Eri Melhus. Hun sitter i sentralstyret i NU og holdt appell under møtet vårt med 7. klassingene på Birkenlund skole. Et annet høydepunkt var følelsen av å nå fram til tre politikere med sterke og kunnskapsbaserte argumenter for det radikale forslaget om å verne havområdene rundt Svalbard – slik det foreslås i rapporten oljehistoriker Helge Ryggvik har skrevet for BKA. Ingen olje og gassutvinning, ingen jakt på havbunnsmineraler – i hvert fall ikke før vi vet mye mer enn i dag.

Det var som vanlig god stemning utenfor teltet vårt gjennom hele uka. Løpeseddelene om lokalvalget, vervebrosjyren og buttons fikk bein å gå på. Takk til Yngvar, Liv, Terje, Anne, Johanne, Åshild, Torun, Ola, Liv Marit, Unn, Bjørg-Eli, Rudi, Eva, Øyvind, Kristin, Anita og Bente som bemannet standen gjennom uka. Den ble et samlingssted for alle oss som var der nede, og der Bodvar og Anne Guri dukket opp titt og ofte på sine klimavandringer gjennom byens gater og torg. De fikk følge av Håkon og Wibeke på tirsdag og Gro og Øyvind på torsdag. Mens Halfdan tok bilder av oss og daglig la ut reportasjer på nettsida, og Ivar gjorde videoopptak som vi skal få se resultatene fra senere. Vi ble en godt sammensveiset gjeng! Takk også til Eva, Marie og Hege for alle tiders mottakelse som våre verter.

Så hva så? Hva nå? Allerede mandag skal landsstyret drøfte oppfølging etter Arendalsuka. Politikerne som var på vårt møte «Norge ved et vendepunkt» må følges opp, rapporten må gjøres enda mer kjent, kontakten med NU skal forsterkes, utbytte av uka skal evalueres. Det vil overraske meg hvis ikke konklusjonen blir at BKA satser stort i Arendal også i 2024. Vi fortsetter å gjøre oss godt bemerket, og selv om Arendalsukas ledelse synes Besteforeldrene gjør litt for mye av seg, så er de helt avhengig av oss og andre frivillige for å forsvare ukas rolle som demokratiets dansegulv. Og det er det virkelig!

Vel blåst for denne gangen!
Linda


Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Finn Bjørnar Lund | 19.08.2023

    Flott å få lese om aktive BKAere i Arendal fra en som dessverre ikke hadde anledning til å bli med denne gangen heller!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*