Miljøvalg i Alta

altaposten 2
Kjell Deraas (fra venstre), Naturvernforbundet; Veronica Skotnes, Framtiden i våre hender; Nina Østlyngen og Ola Sletvold, Besteforeldrenes klimaaksjon. Foto: Dennis Bjerring / Altaposen

Besteforeldrenes klimaaksjon, Natur og Ungdom, Naturvernforbundet og Framtiden i våre hender har store planer for kommunevalget, forteller Altaposten. 15. juni blir det åpent møte for politikere og lokalbefolkning. Målet er å gi et tydeligere bilde av hva partiene faktisk mener i spørsmål som gjelder klima og miljø og framtida.

Bilby, sykkelby, naturvern …

Det blir en fin mulighet for partiene til å legge frem sine partiprogram når det kommer til natur og miljøvern, og også en mulighet for lokalbefolkningen å få en oversikt over hva de kan stemme for i lokalvalget, sier Veronica Skotnes i FIVH til avisa.

Ola Sletvold og Nina Østlyngen i Besteforeldrenes klimaaksjon forteller at alle partier har fått invitasjon til å delta på møtet, – og de har fått positive svar fra samtlige. Et hovedtema blir «bilbyen Alta, sykkelbyen Alta, buss, parkering og motorkultur». Et annet blir vern av natur lokalt.

Samtidig påpeker Østlyngen at ingen av initiativtakerne fornekter alt det gode kommunen allerede har fått til, eksempelvis tilrettelegging for syklister, skientusiaster og turgåere. Poenget er å komme frem til måter vi kan bli enda bedre på, sier hun til Altaposten.

Se hele reportasjen: Ønsker natur og klima inn i kommunevalget

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Ingunn Elstad | 12.06.2023

    For eit flott initiativ! Heia Alta!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*