En verden full av plast

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    fredag 26. mai 2023
  • AV:
    Redaksjonen
Bukkøy 3
Strandryddig på Bukkøy i Karmøy 2022. I år blir det dugnad samme sted 6. april. Foto: Randi Pedersen

Verdens miljødag 5. juni ble innstiftet av FNs miljøvernkonferanse i Stockholm 1972. Den skal mobilisere til handling fra alle verdenshjørner. Årets tema er «Beat Plastic Pollution» og handler om å finne løsninger. – Og det vil Besteforeldrene i Ålesund og omegn gjerne være med på, forteller lokallagsleder Karen Elise Matheson.

Se nettsidene til den internasjonale kampanjedagen: www.worldenvironmentday.global

Her i Norge bruker hver og en av oss i snitt over 100 kg plast i året. Bare ca en fjerdedel blir gjenvunnet og brukt på nytt. – De aller fleste forbrukere ser at dette er meningsløst, sier Karen Elise Matheson. – Når du har vært på en vanlig handletur, er det et berg av plastemballasje du har fått med deg. Og da har vi BKA-erne tenkt å stå klare med løpeseddelen vår! Ikke for å gi folk dårlig samvittighet, det er jo ikke deres skyld at det er blitt slik, men for å få i gang en dialog om det som mest av alt er en felles bekymring. Vi i Besteforeldreaksjonen må være synlig til stede i folks hverdag, tenker jeg!


Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Linda Rundquist Parr | 26.05.2023

    Godt sagt, Karen Elise, at BKA skal være til stede i folks hverdag. For en fin løpeseddel dere har laget, med det knallbildet! Og jo mindre plast og jo mer plast som blir gjenvunnet, desto mindre olje vi trenger. Lykke til 5. juni til dere i Ålesund.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*