Turnerer med klimaglede

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    tirsdag 25. apr 2023
  • AV:
    Redaksjonen
Brita-og-epletre
Brita Helleborg i hagen hjemme i Porsgrunn.

Besteforeldreaktivist og forfatter Brita Helleborg har tatt med seg boka «Klimaglede» og vært på rundtur til bibliotek i Molde og nabokommuner. Om litt går turen til blant annet Stavanger bibliotek. Mange setter pris på budskapet om at en bærekraftig framtid er mulig – hvis vi passer på å mate hjernen med positiv informasjon.

Brita Helleborg med foredrag i Molde bibliotek. Mens BKA-laget nytta høvet til å få litt inntekt med plantesalg. Foto: Oddbjørg Langset

«Jeg ønsker å nå fram til deg som er der jeg var før jeg begynte å forstå meg på klimaet. De som likner meg, vil gjerne bidra, bare de skjønner at det ikke er så komplisert. Min vei mot et mer klimavennlig liv var basert på positive opplevelser. Du vil se at det er både lettere og morsommere å være en del av løsningen enn å se seg selv som en del av problemet.» Brita Helleborg i bokas innledning.

«’I want you to panic!’ sa Greta Thunberg. Brita Helleborgs bok, med blomster og bier på omslaget, har tilsynelatende motsatt budskap – vår reaksjon på klimatrusselen bør være glede! Men det er nok fremst av alt målgruppa som er en annen. Greta talte til verdens ledere. Brita skriver for sine maktesløse medmennesker (…) Boken er et resultat av en personlig reise. Brita hadde hørt om problemet med global oppvarming allerede i 1980, men det var først i 2014, da hun fikk vite at hun skulle bli bestemor, at hun måtte ta klimaproblemet på alvor og gjøre noe ved det. Fremtiden måtte bli bra fordi hennes barnebarn ville leve der! Det er en motivasjon som de fleste i BKA sikkert vil kjenne seg igjen i, om det gjelder egne barn og barnebarn eller andres.» Fra Ivan Chetwynds omtale av boka: Klimaglede i klimakrisens tid

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*