Til aksjon i oljebyen!

Solidaritet (1)
BKA-lederen lover at det vil bli mange røde luer å se utover våren og sommeren i år.

Lørdag og søndag 13–14. mai er det BKA-landsmøte i Stavanger. Men allerede onsdag 10. mai er BKA-ere på plass i oljebyen, i samband med generalforsamlinga i Equinor. – Vi vil være synlig med markeringer både i byen og ute ved Equinors hovedkontor, sier BKA-leder Linda Parr. Alle kan bli med, enten de skal på landsmøte eller ei!

Equinor er Norges største og viktigste selskap,. Generalforsamlinga bør derfor ikke foregå i stillhet, mener BKA. Det er bare å møte opp dersom du er i nærheten – på onsdag 10. mai kl. 12 på torget ved Domkirken og Vågen: Her blir det utdeling av nylaget løpeseddel Staten må styre Equinor. Det blir også et lite gateteater-stunt som tas opp på video, og der vi gjør Equinor om fra et svart til et grønt selskap. Det må være lov å sette dette ønsket på spissen, mener Linda Parr.

Deretter fortsetter vi fra kl. 13.30 til 15.00 på Forus utenfor Equinor og generalforsamlingen. Transport blir organisert. Vi stiller pent og pyntelig opp med våre hatter og plakatvester utenfor inngangen, samt to bannere. Sang blir det også, ledet av BKAs trubadur Ola Dimmen. Equinor er informert om vår tilstedeværelse. Det kommer også representanter fra Greenpeace og fra Natur og Ungdom (vi er i kontakt med Greenpeace og er enig om å koordinere de ulike bidragene til markeringen). Fire medlemmer fra BKA – Bente Bakke, Even Bakke, Guttorm Grundt og Gro Nylander – vil legge fram aksjonærforslag som dere kan lese mer om på hjemmesiden.

Aksjonene blir fulgt opp videre torsdag og fredag kl. 12–14 på torget ved Domkirken og Vågen: Det blir stand med utdeling av løpeseddel og vervebrosjyrer. De som ønsker det, kan gå klimavandring i gatene med hatt og plakatvest (og vervebrosjyrer i lommen til spesielt interesserte man treffer underveis). Alt er ordnet på forhånd med tillatelse og melding til politiet.

Vel møtt alle som kan!
Hilsen Linda Parr, styreleder BKA
Silvia Kriz, leder av lokallaget i Sør-Rogaland


Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Kjell Madsen | 01.05.2023

    👍 stå på😊

  2. Gjert Opstad | 01.05.2023

    Jeg vil gjerne kjøpe en hatt, satser på å være der onsdag 10. på torget.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*