Enhet i Trondheim!

plakatverksted 6
Natur- og klimaalliansen i Trondheim planlegger felles arrangementer både 1. og 17. mai, og på Verdens naturverndag 3. juni.

Mandag 1. mai deltar besteforeldre over hele landet i demonstrasjoner. – For miljø- og solidaritetsbevegelsen her i Trondheim er det en viktig dag, sier lokallagsleder i Besteforeldrenes klimaaksjon, Nina Weidemann. På torsdag var hun på plakat- og paroleverksted for unge og gamle aktivister i byen. Hyggelig og lærerikt i seg selv!

Egen seksjon i toget

De kaller seg «Trøndersk natur- og klimaallianse» og består av Naturvernforbundet, Besteforeldrenes klimaaksjon, Framtiden i våre hender, Greenpeace, Natur og Ungdom, Scientist Rebellion og Legenes klimaaksjon. – LO i Trondheim har bifalt at alliansen har en egen seksjon i toget under felles banner, forteller Nina Weidemann. – Der forenes vi i solidaritet med nålevende og kommende generasjoner og minner om at klimaendringene påvirker alle mennesker, men rammer de mest sårbare hardest. Lokale saker som bybane og bevaring av friluftsområder i kommunen blir også løftet fram på plakater og bannere.

Parole- og plakatverkstedet i lokalene til Bøker & ByLab på Elgeseter ble både hyggelig og nyttig. Parallelt med det praktiske arbeidet gikk praten livlig, og deltakerne fikk anledning til å bli bedre kjent med hverandre. BKA var representert ved Ola Dimmen og Nina Weidemann. – Litt ubeskjedent kan vi vel si at uten BKA sin praktiske tilrettelegging hadde det ikke blitt noe verksted, men så er det jo ikke første gang vi besteforeldre produserer paroler! Vi fikk stor takk både fra yngre og eldre i de andre organisasjonene. Nå gleder vi oss til å være synlige på gata 1. mai!


1. mai 2019: Ruskevær ingen hindring for besteforeldreaktivistene i Trondheim. Nina Weidemann til venstre i bildet.

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Oddbjørg Langset | 29.04.2023

    Flott! I Molde får vi gå i 1.mai-toget med plakatvesten Barnas klima, vår sak – og det er kjekt, også med arrangment på Rådhuset etterpå.

  2. Linda Rundquist Parr | 30.04.2023

    Så artig med parole- og plakatverksted i Trondheim! Klima har fått sin rettmessige plass på paroler over det ganske land. Gratulerer med dagen på forskudd!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*