Velkommen alle!

stvg 2023

Hei dere! Nå er det på tide å melde seg på landsmøte i Stavanger 13–14 mai! Gjør det før påske, så hjelper du oss å justere bestillingen til hotellet slik at vi ikke må bruke opp BKA-midler unødvendig. Fyll ut skjemaet HER, og bli med på vårens vakreste eventyr – der vi også  skal bidra til å løfte fram klima og miljø i det viktige valgåret 2023.

Møt våren med klimaglede
og allsang i Stavanger!

Det beste med landsmøte må være alle de kjekke folka! sier lokallagsleder Silvia Kriz. – Både under forberedelsene de siste månedene, og under selve møtet. Alle svarer jo JA, når de blir spurt om ulike oppgaver. Travle foredragsholdere takker for at de får komme og snakke til en slik gjeng. En kunstnerisk familie vil bruke vinterferien på hytta til å forberede en kulturell åpning for oss. Toastmaster, festtale, takk for maten tale, forsang, poesi, musikk – alt faller greit på plass når alle som blir spurt takker ja!
– Vi i Sør-Rogaland-laget gleder oss til å ta imot BKA-ere fra hele landet i vakre mai, sier lokallagsleder Silvia Kriz. Landsmøte om våren gir også mulighet til å forberede klimavalg 2023 sammen!
– Det blir mange røde hatter på torget når vi skal ut og synge på lørdag. I 2019 brølte alle for klimaet – så har pandemi, krig og energikrise lagt en demper på den synlige klimaaktivismen. Kanskje vi kan starte en ny giv i valgkampen, med klimaglede og allsang? Vi ber i alle fall med oss andre organisasjoner og ungdomspartier, og håper å fylle opp torget. Media blir selvfølgelig invitert.
– Selv gleder jeg meg også til å bli motivert av Brita Helleborg, som slår an tonen for landsmøtet med sitt innlegg om klimaglede. Det blir også spennende å høre på forelesere fra UiS om veien til lavutslippssamfunnet, og ikke minst hva ungdomspolitikerne har å si om dette i panelsamtalen etterpå. Der er nok av dilemmaer å drøfte, også når det gjelder søndagens tema; arealforvaltning og jordvern. Det følges opp av gruppedrøftinger om hvordan vi skal gå fram for å kapre klimastemmer til kommune- og fylkestingsvalget.

Valgår og BKAs strategi

Under årsmøtet skal vi drøfte og legge siste hånd på strategiplan og handlingsplan for BKA. Landsstyret har bygget inn innspill fra forrige landsmøte og har lagt en ambisiøs plan for arbeidet framover. Ikke minst med tanke på kommunevalget! Nå må det forankres hos medlemmene. Stemmer det at vi vil være en solidarisk og aktivistisk organisasjon som støtter opp om de unges rett og krav på klimarettferighet? Hvordan får vi til det, best mulig?
– Alle har tale- og forslagsrett, understreker BKA-leder Linda Parr. – Men nytt i år er at hvert lokallag har et visst antall stemmer, bestemt av medlemstallet. Slik blir geografisk fordeling ivaretatt, så ikke de som bor nærmest og lettest kommer seg til møtet, får uforholdsmessig mye å si. Synd for BKA-ere i Stavangerområdet, men det er jo mer rettferdig! Skulle det vise seg vanskelig for noen å sende det antall utsendinger lokallaget har fått, kan dere gi fullmakt til andre som kan stemme for dere. Alle sakspapirer blir lagt ut på hjemmesida fortløpende og senest 28. april. Strategiplanen og handlingsplanen ligger ute allerede nå.

– Og til sist, tilbake til deg, Silvia – hva gleder du deg aller mest til?
– Jeg ender med å komme tilbake til de gode folka, alle de flotte typene som er med i BKA, fra hele landet. De uformelle samtalene rundt matbordet og i mingleområdet – det å dele opplevelser, bli kjent og snakke om felles interesser og utfordringer i vårt arbeid for barnas klima. Det er og blir en av de største gledene ved store treff som et landsmøte.


Foto: Hans Widerøe

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*