Kom til Stavanger!

brosjyre-forside-2 (1)
EN KLODE Å TA VARE PÅ – SAMMEN: BKA-leder Linda Parr og barnebarnet Olivia.

Det er nå under to måneder igjen til landsmøtet, og påmeldingene renner inn. Vi er snart 70 og håper på 100, – alle er hjertelig velkommen! sier BKA-leder Linda Parr. Hun minner om at landsmøtet er et viktig verksted hvor vi skal meisle ut planer for klimavalgkampen foran høstens valg. Startskottet går både i møtesalen og ute på byen!

Bli med til Stavanger 13–14 mai!
Påmelding her: BKA landsmøte


Foran et viktig valg

Besteforeldrenes klimaaksjon er nettopp dét – en aksjon, understreker Linda Parr. En solidarisk og aktivistisk organisasjon som støtter opp om de unges rett og krav på kraftfull klimapolitikk! Vi har kunnskap nok om verdens alvorlige klimatilstand, men det er fortsatt et gap mellom kunnskap og handling. Det gapet skal vi besteforeldre bidra til å tette, og det må skje også lokalt i kommunene og fylkene.
– Landsmøtet skal vedta både strategiplan og handlingsplan for BKA. Men planer har liten verdi hvis ikke greier å få det omsatt i aktiviteter og aksjoner som blir lagt merke til og påvirker opinion og beslutningstakere foran lokalvalget til høsten. Vi må understreke det store moralske ansvar vi alle har når vi går til valgurnene. Vi velger ikke bare for oss selv, men for dem som kommer etter oss og skal overta stafettpinnen. Og vi bor alle i en kommune!

– Klima må prege høstens lokalvalg. Vi må stemme på partier som lover å kutte utslipp og restaurere og verne om natur. Dette skal vi snakke mye om på landsmøtet, sier Linda Parr.

Med allsang på torget

– Vi i Sør-Rogaland-laget gleder oss til å ta imot BKA-ere fra hele landet, sier lokallagsleder Silvia Kriz, som innrømmer at det har vært travelt å forberede et så stort arrangement. – Men alle har vært positive når de er blitt spurt om ulike oppgaver. Travle foredragsholdere takker for at de får komme og snakke til en slik gjeng. En kunstnerisk familie ville bruke vinterferien på hytta til å forberede en kulturell åpning for oss. Toastmaster, festtale, takk for maten tale, forsang, poesi, musikk – alt faller greit på plass når alle som blir spurt takker JA!

Denne gangen skal vi dessuten sørge for å bli lagt merke til på byen, forteller hun. – Vi stiller med hundre røde hatter og allsang på torget på lørdag. Sang og musikk gir glede og energi, og vi ber også andre organisasjoner, bl.a. ungdomspartiene om å bli med oss. Media blir selvfølgelig invitert, og det skal i hvert fall bli en happening som det er moro å være med på, det kan vi love!


Besteforeldrene i Stavanger ønsker velkommen til byen i vakre mai! Foto tatt av Heidi Leite (t.h.) med selfiestang.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Morten isaksen | 01.04.2023

    Hei.veldig mye bra i informasjonen som spres både til fylker, kommuner og til folk flest, men jeg savner to ting som bør komme inn;
    – mer vindkraft til lands og havs.
    – utnytte vernede vassdrag i den grad det er mulig uten å redusere vannføring.

    FNs signaler om alvorligheten i klimaendringen tilsier at også disse forhold må utnyttes for å kunne sikre barn og barnebarn en levedyktig planet. Da må disse to tiltakene brukes i stor grad. Så er det en gang slik at klimaendringene ødelegger mer natur, dyreliv, planteliv og andre arter enn hva hva vindkraft noen gang vil kunne klare. I tillegg tar klimaendringene menneskeliv og ødelegger matproduksjon. Dere må tørre å ta stilling selv om det vil føre til intern uro og kanskje utmeldinger fra mange. Barns framtid er viktigere enn intern ro i organisasjonen

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*