Med BKA på ICAN-møte

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    onsdag 22. mar 2023
  • AV:
    Redaksjonen
ICAN 10
Bilde fra ICAN

Sammen med mange miljø- og livssynsorganisasjoner, fagforbund og ungdomsorganisasjoner er Besteforeldrenes klimaaksjon partner hos ICAN – Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen, som fikk Nobels fredspris i 2017. Vi krever at Norge skal ratifisere FN-traktaten og bidra til å stigmatisere og eliminere atomvåpen.

ICAN Act On It Forum ble arrangert I Oslo 9. og 10. mars med deltakere og foredragsholdere fra mange land. Landsstyremedlem Bente Marie Bakke møtte fra BKA og synes det var en interessant og spennende konferanse, sier hun. Hun fikk snakke med deltakere med ulik bakgrunn, og fikk anledning til å fortelle om BKA, som er Europas største organisasjon for klimabesteforeldre.
– Mange var interessert i å høre om oss og vårt formål om å sikre verdens barn en levelig framtid, og at vi går inn for å stanse leting etter mer olje og gass. Mange tok også imot vår infobrosjyre.
– Torsdag kveld hadde ordfører Marianne Borgen mottakelse for deltakerne i Oslo Rådhus. Jeg merket med at det kom mange positive kommentarer fra de internasjonale deltakerne til alle de flotte veggmaleriene. Borgen er selv medlem av BKA, og ga uttrykk for at hun satte pris på at vi stilte opp under konferansen og mottakelsen. Fredag ettermiddag var det en fin og fargerik demonstrasjon på Eidsvolls plass.
ICAN Norge arbeider for at regjeringen skal skrive under på avtalen mot atomvåpen, som ble vedtatt i FN av 122 stater 7. juli 2017. Vi må slutte med å legitimere atomvåpen i vår sikkerhetspolitikk. I følge en rapport fra Folkerettsinstituttet vil en norsk tilslutning til avtalen være fullt forenlig med Norges medlemskap i NATO.


Debattlederne under konferansen, Vanessa Hansson, Social Media Officer at ICAN, og Anja Lillegraven, daglig leder av Leger mot atomvåpen.

Bente Bakke fra BKA sammen med Marianne Borgen, ordfører Oslo, Stine Rødmyr, Leger mot atomvåpen og AUF-leder Astrid Hoem.

På demonstrasjon foran Stortinget.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*