Landsmøte i Stavanger

bka stvg 2

Besteforeldrene i Stavanger er glad for å kunne invitere til landsmøte – som fra og med i år er flytta fram til forsommeren: lørdag–søndag 13. og 14. mai. Som vanlig blir det en god miks av faglige, politiske og sosiale innslag, forteller lokallagsleder Silvia Kriz. Denne gangen skal vi også vise oss i bybildet med allsang på torget; det ser vi fram til!

– Det meste er egentlig på plass, og vi har gjort avtale med Clarion Hotel midt i byen, fem minutter fra jernbanestasjonen. I første halvdel av februar skal programmet og alt det praktiske vært klart, slik at folk kan begynne å melde seg på.

Landsmøtet, med det formelle årsmøtet og med valg og vedtak som del av det hele, går over begge dager. – Vi må ha tid til å redigere innsendte forslag, og ønsker å sette av god tid til samtaler og meningsutveksling.

«Veien mot lavutslippssamfunnet» blir hovedtema, med foredragsholdere fra universitetet og påfølgende paneldebatt. – Det begynner jo å haste viss Norge skal leve opp til sine egne forpliktelser når det gjelder utslippskutt! Et annet viktig tema blir arealbruk og jordvern. Vi har jo selveste Jæren rett utenfor stuedøra. Det er et av landets aller viktigste landbruksområder, men selvfølgelig utsatt for et veldig press fra diverse utbyggings- og nedbyggingsinteresser: industri, bolig, veier, osv.

Silvia Kriz forteller at det legges opp til sosialt samvær for de som kommer til byen dagen før, med båttur på fjorden og felles kveldsmat. – Men alt dette kommer det mer om i programmet som snart blir lagt ut på nettsida, og som alle medlemmer vil bli holdt løpende orientert om. Vi håper selvsagt at riktig mange har lyst å komme til byen vår i vakre mai!

Bare et par dager før BKA-landsmøtet avholder Equinor sin årlige generalforsamling i Stavanger. Der har Besteforeldrene gjort seg gjeldende hvert år, og slik skal det bli også denne gangen, forsikrer Silvia Kriz!


Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*