Vinterglede i Finnmark

Alta vinterglede (2)
På Kvenvikskogen i Alta. Foto: Nina Østlyngen

I går var Besteforeldrene i Alta og gikk «mørketidstur», med bålbrenning i det dypblå vinterlyset. – Vi hadde invitert med oss alle medlemmene på lista, men værmeldingen var mer usikker enn det været som opprant, så vi ble ikke så mange, forteller Marit Bjerkeng. – En flott tur ble det likevel, og vi la planer for året som kommer!

Marit Bjerkeng er en av dem som lenge har stått i spissen for Besteforeldrenes klimaaksjon i Finnmarks største by. De har arrangert møter, vært i media flere ganger – og også tidligere vært ute på tur. – Denne gangen pratet vi om naturtap, myr og skog, arealplaner og om hvilken strategi vi bør satse på til våren med tanke på valget høsten 2023. Som over alt ellers i landet er det en del positive ting på gang; det går bare så alt for sakte.

Etter jul planlegger BKA-gruppa et medlemsmøte for å gå videre med ulike ideer og få til ny aktivitet. – Det skal selvsagt være mulig og greit å være medlem av BKA også uten å delta aktivt. Men vi tror det kan bety mye at vi som besteforeldre er ute og markerer de klare verdistandpunktene våre. Vi ønsker å bidra til at politikken, også lokalpolitikken bygger på prinsipper som ivaretar klimahensyn og naturvern på lang sikt. Våre barnebarn skal vite at vi bryr oss!


Foto: Marit Bjerkeng

Foto: Marit Bjerkeng

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Linda Rundquist Parr | 08.12.2022

    Det var flotte bilder fra «mørketidstur» i Alta og gode planer for det nye året i BKA-gruppa. Støtter at klima- og naturvennlig arealforvaltning av skog, myr og hav må settes som krav ved lokalvalget 2023. Lokalvalget blir tema på lokallagssamling 4.2. Velkommen til representanter fra Alta!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*