Vinterglede i Vestfold

vinter melsomvik
Vinter i Melsomvik. Foto: Øyvind Wistrøm

Hvordan kan voksne være sammen med barn og styrke opplevelse, kunnskap og undring i møte med naturen? – Med dette som tema har Besteforeldrene i Vestfold i flere år arrangert kurs i samarbeid med Nestor kurssenter. – Alle tidligere kurs er blitt godt mottatt, og nå blir det fornya fokus på vinternaturen, forteller kursleder Øyvind Wistrøm.

Øyvind Wistrøm er nestleder i BKA og leder av lokallaget i Vestfold. Han er universitetslektor og har i over 30 år undervist vordende lærere i naturfag og bærekraftig utvikling. Sammen med seg har han fått flere andre naturvitere og pedagoger, og kurset vil denne gangen går over tre dager, 23 –25 januar, med mulighet for overnatting. – Dermed er det også mulig for deltakere som har et stykke å reise, og det er nå allerede 17 påmeldte, forteller Øyvind.

«Med de utfordringer som menneskeheten står overfor med klima- og miljøkrise, er det viktig å styrke både voksnes og barns interesse og engasjement for disse spørsmålene. En av forutsetningene for dette, er at barn og voksne har et forhold til natur. Mange voksne syns de vet for lite om natur- og om miljøspørsmål, og enda mindre om hvordan de skal kunne ha en dialog med barn om alt dette.» Fra invitasjonen til kurset

Det er lagt opp til et imponerende og variert program knyttet opp mot «Naturen om vinteren»-temaet: spor og sportegn, klima og miljø, Jordas tåleevne, verdensrommet mv. I tillegg kommer praktiske økter og dialog, og ikke minst det uformelle samværet ved måltider og på kveldstid. – Vi har jo selv lært mye gjennom tidligere vår-, sommer-, høst- og vinterkurs, og nå legger vi lista enda litt høyere, sier Øyvind Wistrøm. Som gammel pedagog og friluftsentusiast har han stor tro på den tette kombinasjonen opplevelse-kunnskap-refleksjon.

Mer informasjon om kurset, der det fortsatt er ledige plasser, finner du her:
https://www.nestorkurs.com/naturkunnskap-vinter

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Finn Bjørnar Lund | 07.12.2022

    Flott tiltak, Øyvind!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*