Alternativ julegave

Gavekort
Gavekort fra Besteforeldrenes klimaaksjon med vakkert motiv, laget av billedkunstner Tone Toft: "Ærfuglens frykt"

Siden det nærmer seg jul vil BKA-leder Linda Parr du skal stoppe opp og spørre: Kan jeg gjøre noe for at budskapet vårt skal nå ut til flere? Det er ikke så mye som skal til. En prat. En e-post. En tekstmelding. Se på det som en alternativ julegave! Jo flere som får vite om BKA, desto flere blir vi og desto tryggere kan vi si: Det nytter!

Kjære medlem! – Du er én av de snart 7000 som har tatt skrittet fra å være bekymra for barnas klimaframtid – til å ville gjøre noe med det. Du har bidratt til at vi er blitt stor nok til å få økonomisk bistand og drive en mer profesjonell organisasjon for påvirkning av politikere og opinion.
– Både din støtte og statsstøtten på to millioner kroner er vi takknemlig for! Men hvis du også ønsker å ta et ekstra tak for saken vår, har jeg noen tips til deg. Her kommer de:

Gavemedlemskap

Først av alt vil jeg minne om at det er mulig å gi medlemskap som gave. Nærmere bestemt i form av BKAs gavekort – som gavemottakeren kan innløse i medlemskap. Vi vet at et flertall av voksne og eldre mennesker gjerne vil gjøre sitt for at klimaproblemene skal bli løstSå dette vil være en gave med mening for mange, tror vi. Gavekortet er utformet av nordlandskunstneren Tone Toft, og er fint å henge på kjøkkenveggen for den som får det tilsendt – enten man ønsker medlemskap eller ikke.

Verve venner og bekjente

Når vi undersøker hvor folk har blitt med, svarer de ofte: Fordi jeg ble spurt! Et medlemskap i BKA er en håndsrekning og en gave til alle våre felles barnebarn som trenger at vi tar ansvar for klimaproblemene. Direkte personlig kontakt er selvfølgelig det beste: En telefon, en kopp kaffe med naboen, en prat over grinda. Ikke at vi skal bli masete, bare fortelle om en mulighet de kanskje ikke kjente til? De trenger heller ikke å finne fram til innmeldingsskjema, du kan selv bare sende opplysninger om nytt medlem til post@besteforeldreaksjonen.no. Og ellers kan du:

  • Sende en e-post: Hvis du følger med på besteforeldreaksjonen.no, eller ser på nyhetsbrevet når det kommer, vil du sikkert komme over noe du liker særlig godt. Send videre til slektninger, venner og bekjente! Og husk: Du kan bruke mail-knappen som ligger rett under artikkelen.
  • Sende tekstmelding: Du kan merke deg at på mobilversjonen av nettsida finner du en egen knapp for SMS. Trykker du på den, kan artikkelen sendes videre. Veldig enkelt! Gjerne med en liten oppfordring: «Hei, jeg er med i Besteforeldrenes klimaaksjon. Bli med, du også!» 
Bruk av sosiale medier

Dette er kanskje ikke det vi eldre er best på. Men BKA har en egen Facebook-side (det samme har mange av lokallagene), og vi er aktiv også på Instagram. All aktivitet på sosiale medier gjør at vi kommer lenger opp i nyhetstrømmen på nettet og at BKA blir mer synlig. Jeg vil bare nevne det – for dem som har lyst å se nærmere på mulighetene.

Men mer om det senere. Det er på tide å gi seg for denne gang. Jeg vil bare avslutte med å ønske alle og enhver en fredelig og solidarisk adventstid, med de små i sentrum! 


Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*