Travel førjulstid

indre østfold 2
Klimakafé på biblioteket i Askim 24. november. Med lokallagets nye flotte fane.

Det meldes om stor aktivitet i Indre Østfold, det yngste av BKAs rundt 20 lokallag. – Vi har hatt både åpne møter og stands, med utdeling av mange infobrosjyrer og buttons – og vi opplever at folk er positive til både oss og saken, forteller Bente Marie Bakke. Hun feiret nylig sin 80-årsdag og har absolutt ikke tenkt å legge inn årene.

– Da jeg flyttet tilbake til Mysen for to år siden, kalte jeg kommunen og Indre Østfold for «klimafornekterland». Og vi ble også til å begynne med faktisk møtt med en del hoderysting – og beskjed om at menneskeskapte klimaendringer bare var tull, det var sola som påvirket klimaet, og at vi måtte fortsette med oljeleting for å ha noe å leve av i dette landet, osv. etc.

– Men etter at vi stadig er synlig til stede og snakker med folk, har vi begynt å merke en holdningsendring. Vi er jo så heldige å ha fått Sigmund Hanslien som leder. Han er oljegeolog og har jobbet mange år i oljeindustrien, og har autoritet når han nå er imot all leting etter mer olje og gass. Vi møter rett som det er besteforeldre som er ute med barnebarn, og stadig flere begynner å bekymre seg for framtida deres. Klimahunden Bruno bidrar også til å komme i kontakt med folk. Siden nyttår har vi vokst fra 42 til 52 medlemmer, og mange flere skal det bli! lover Bente Marie Bakke, som i tillegg til alt annet er nestleder i BKA Indre Østfold.


Klimakafé i Askim. Sylvi Grythe, Sigmund Hanslien, Bente Bakke, Inger-Else Fridholm og Kjellaug Mauset.

Juledager Høytorp 13. november.

Stor aktivitet gir stort oppslag i Smaalenenes avis. Her fra 1. november.

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Linda Rundquist Parr | 28.11.2022

    Flott innsats til laget i Indre Østfold både for stands og for avisoppslag. Hører jeg tilløp til en vervekonkurranse? Indre Østfold har økt medlemstall med 24 % i løpet av året. Er det andre lokallag som kan matche det? Jo flere vi blir i BKA, desto større gjennomslag!

  2. Roseanna Næshagen | 01.12.2022

    Så flott dere! Gratulerer med svulmende medlemskap!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*