På klimavandring

Hamar klimavandring 1
Klimavandrerne på Hamar påminte de forbipasserende om COP27 og betydningen av en god avtale – FOR VÅRE BARNEBARN!

«Klimavandring» foregår ved at besteforeldreaktivister vandrer gjennom gater og torg, med plakatvester både foran og bak, i tillegg til røde BKA-hatter. Slike demonstrasjoner er fullt lovlig på offentlige steder, forklarer Bodvar Sonstad fra Beitostølen, – medlem av landsstyret og selv en ivrig klimavandrer. På lørdag var han på Hamar.

Positiv oppmerksomhet

– Anne-Guri og jeg dro til Hamar og var der fredag og lørdag, forteller Bodvar Sonstad. – Vi inviterte oss inn til å bli med på klimavandring noen timer hver dag sammen med lokallaget. Det hele ble raskt organisert, og hensikten var å markere Sharm El-Sheik-møtet. Derfor fikk også vandringen vår oppmerksomhet med bl.a. bilder og intervju i Hamar Arbeiderblad.

Det er viktig å vise at vi bryr oss og at det er på tid med forandring, sier besteforeldreaksjonistene til avisa. Vi vil ikke sende alle problemene vi har vært med å skape, over på de yngre og på barnebarna. Det er fullt mulig å ha det bra selv om vi tenker miljøvennlig. Det er jo ikke snakk om å skru av oljekranene i morra, vi forventer ikke at alt skal endres over natten. Men forandring må til, og vi må blant annet slutte å lete etter ytterligere mengde olje og gass. Dette forstår mange unge mennesker godt, og vi er her for å støtte dem!

Rett til å demonstrere

Klimavandring krever litt frimodighet, men kan gjennomføres både på små og store steder, og er et av mange virkemidler for å få oppmerksomhet rundt saken – og om BKA.
– De som vil gjennomføre slike små aksjoner, trenger ikke å søke politi eller andre myndigheter om tillatelse, sier Bodvar Sonstad. – For sikkerhets skyld kan man melde fra til det lokale politiet, men ellers er retten til å demonstrere en del av ytringsfriheten vår som norske borgere. At vi har med oss vervefoldere o.l. er også greit, – selv om vi selvfølgelig ikke skal være påtrengende på noen måte.

Du finner mer informasjon og flere tips om klimavandring i denne veilederen. Plakatvestene bestilles hos Bodvar Sonstad. Ta kontakt for mer informasjon og pris: bodv@online.no


Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*