Aksjonsuke: Nok er nok!

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    mandag 24. okt 2022
  • AV:
    Redaksjonen
stopp wisting

Det planlagte oljefeltet Wisting i Barentshavet må stanses. Det ligger 300 km nord for Finnmarkskysten, nær iskantsonen med sårbare bestander av fugl, fisk og sjøpattedyr. Når olja fra Wisting forbrennes, vil den slippe ut 200 millioner tonn CO2, like mye som alle norske utslipp i fire år. – Nok er nok! sier BKA og en rekke andre organisasjoner.

Informasjon, aksjoner, markeringer

Vi er en bred allianse av organisasjoner og ungdomspartier som står sammen i kampen for et oljefritt Arktis. Lenge før 2058 og Wistings planlagte produksjonsslutt er det de unge som har tatt over styringa av landet og arbeidsplassene vi legger til rette for i dag. Det er de unge som må ta både de miljømessige og økonomiske konsekvensene av dagens feilslåtte oljepolitikk.» Fra felles erklæring: Wisting-feltet blir høstens store oljeslag

Equinor jobber nå med å ferdigstille plan for utbygging og drift innen utgangen av året. Hvis selskapet rekker fristen, kan utbygging bli omfattet av den svært gunstige oljeskattepakken Stortinget vedtok i 2020. Den innebærer at staten bærer nesten all økonomisk risiko. Før oljeskattepakken ble Wisting vurdert som ulønnsom.

Det blir en uke med infomøter, aksjoner og markeringer over hele landet. Oversikt over registrerte arrangementer oppdateres fortløpende på Facebook – Se også BKAs informative løpeseddel mot Wisting


BKA tar ansvar for aksjonsdagene og deltar på et dusin steder:

Oslo: Fredag 28.10 kl 14.30, på Eidsvolls plass. Appeller, film og konsert. Bred markering Ta med en venn og bli med! Ha gjerne med flagg og banner. BKA Moss, Drammen og Eidsvoll deltar her. Se stor markering mot Wisting

Ålesund: Lørdag 29.10, kl 13.30, ved statuen av Bøkkeren foran Sparebanken Møre: Markering mot Wisting-feltet ved Natur og Ungdom, BKA, Naturvernforbundet og FIVH.

Molde: Lørdag 29.10 kl 10 – 15. BKA har stand på torget, godt annonsert på forhånd gjennom informasjon på rbnett i Romsdals Budstikke. Utdeling av løpesedler og BKAs faktaark.

Tromsø: Lørdag 29.10 kl 13.00. Demonstrasjonstog «Stopp Wisting!» med oppmøte på Erling Bangsunds plass. BKA sammen med flere organisasjoner. Appeller, musikk og allsang. Ta gjerne med egne plakater!
https://www.facebook.com/events/798092414795213

Stavanger: Lørdag 29.10 kl 13.00, på Torget. BKA demonstrerer i samarbeid med NU, GU, AUF, SU, XR, Greenpeace, Spire, WSH og Naturvernforbundet. Appeller, vi deler ut informasjonsmateriell og samler underskrifter. Se facebook-arrangement.

Kristiansand: Lørdag 29.10 kl 18.00: Fakkeltog mot Wisting. Vi møtes ved slottet i Markens i Kristiansand og går nedover Markens til vi ender opp ved torvet og har en markering der. Ta med deg en venn og kampklar stemme! Følg med på facebook: https://fb.me/e/2c1i9JaWk

Bergen: Lørdag 29.10 kl 13.00. Oppmøte ved Kunsthallen. Appeller ved NU og Fridays for Future, og sang ved Tone Bratland. Planlagt demonstrasjonstog rundt Lungegårdsvann og til Øvre Vågsallmenning. BKA stiller med egen løpeseddel.

Trondheim: Lørdag 29.10 kl 1230. Stand på Nordre gate ved gullsmed Aas sammen med Natur og Ungdom, Naturvernforbundet og Spire. BKAs rangleorkester, utdeling av løpesedler og prat med folk i gata. Møt unge og gamle klimavenner! Se Facebook

Sortland: Lørdag 29.10 kl 12 på Torget. BKA Vesterålen i samarbeid med AUF, SU og miljøgruppe ved videregående skole. Appeller. Utdeling av løpeseddel.


 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*