Ny leder i BKA

Linda Drammen

Linda Rundquist Parr ble i dag valgt til ny styreleder i Besteforeldrenes klimaaksjon. Det var et meget populært valg – av en kjent og kjær aktivist som har stått på for klima og miljø og det hun tror på gjennom et langt liv. Sammen med seg får hun fem medlemmer fra det sittende landsstyret og to nye: Marie Rein Bore og Håkon Kryvi.


Valgt 2021 til 2023: Alf Engdal (Trondheim), Øyvind Wistrøm (Horten), Bodvar Sonstad (Beitostølen), Bente Marie Bakke (Mysen), Wenche Cumming (Sortland)

Valg 2022 til 2024: Marie Rein Bore (Oslo), Håkon Kryvi (Bergen)

Valg styreleder for 1 år: Linda Parr (Nittedal)


– Ser fram til å gjøre en innsats

Linda Rundquist Parr (76) er pensjonert matematikklærer og rektor på ungdomsskole, og har rukket å få sju barnebarn. I mange år var hun leder for BKAs Oslo-lag, og er ikke minst kjent som gateaktivist med fast plass foran Stortinget. Som hun fortalte i et portrettintervju i Klassekampen – «Bestemor i bresjen» – har hun drevet på sånn hele sitt liv, fra den gangen hun som ung student i Chicago demonstrerte mot Vietnamkrigen. Siden hun flytta til Norge tidlig på 1970-tallet og ble medlem av FIVH, har miljøengasjementet vært viktig for henne.

– Har du vorte meir eller mindre optimistisk etter 50 år med klimakamp? spør Klassekampen.
– Ein kan kanskje tenkje at det ikkje går, men vi besteforeldre kan ikkje tillate oss å vere pessimistar. Vi må vise barnebarna at det nytter!

Marie Rein Bore (79) er også glad for å bli med i landsstyret. Hun er bestemor til seks, enke, og har flyttet til Oslo etter å ha bodd i Stavanger i mange år. Lektor av utdanning, men har vært journalist storparten av yrkeslivet.

– Interessen for aktivt miljøvern kom da de to sønnene mine i sin tid var med i Natur og Ungdom og deltok i en rekke aksjoner. For meg handler klimapolitikk mye om at vi har bare én klode. Vårt forbruk må ikke overbelaste og skade den. BKA synes jeg er en flott og helt nødvendig organisasjon. Den gir besteforeldregenerasjonen et talerør og en mulighet til å jobbe både lokalt og sentralt for miljøvern.

Håkon Kryvi (80) har hovedfag i fysikalsk kjemi, og har hele sitt lange yrkesliv arbeidet med miljøvern, for Fylkesmannen, Miljødirektoratet og Miljøverndepartementet, men også internasjonalt for bl.a. Norad og Verdensbanken. Engasjementet har han tatt med seg inn i BKA, og han er særlig opptatt av omlegging av energisystemene.

– Det jeg opplever som et problem, er manglende realisme i møte med den veldige utfordringen det er å erstatte mengden av fossile brensler med rene energikilder. Vi har så forbasket kort tid på oss, innen 2050 må vi egentlig ha et helt nytt energi-regime i verden. Selv tror jeg ikke det er mulig uten en satsing på kjernekraft. Husk at det fram mot 2050 også vil bli to milliarder flere munner å mette!


Energisparing i praksis: Håkon Kryvi sykler året rundt. En forblåst og kald desemberdag i Bergen er ingen hindring.

Spre klimavett,
del denne saken!

8 kommentarer

 1. Elisabeth y r | 01.09.2022

  Bra jobba, valgkomitte.
  Godt valg ❣️

 2. Brita Helleborg | 09.09.2022

  Gratulerer med kjempegode forslag

 3. Silvia Kriz | 11.09.2022

  Takk til valgkomiteen og til de flotte representantene for besteforeldregenerasjonen som stilte til valg!

 4. Mette Newth | 11.09.2022

  Kjære nyvalgte Linda og BKA-styret,
  GRATULERER!
  Dette lover veldig godt for klimakampen framover!
  Beste hilsen fra Mette Newth

 5. Milli Lilleeng | 11.09.2022

  Gratulerer med veldig gode valg av ny leder og styremedlemmer! Lykke til med det viktige arbeidet dere gjør for våre etterkommere!

 6. Elisabeth y reusch | 15.09.2022

  Gratulerer til Linda Parr og hele styret 🍀
  Kjekt med Håkon Kryvi fra Bergen 😊

 7. Aase Sundfær | 15.09.2022

  Gratulerer dere alle i styret. Vi er glad for jobben dere har gjort og skal gjøre fremover. Takk!!

 8. Marit Andrew | 23.09.2022

  Tøffe og varme Linda💚. Lykke til med viktig arbeid i BKA! Hilsen fra Marit A

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*