Til Arendalsuka!

arendal velkommen
Lokale besteforeldreaktivister var på plass allerede i 2012 – det var første året Arendalsuka ble arrangert.

Besteforeldrene har i en årrekke hatt en høg profil under Arendalsuka – med stands, markeringer og møter. Dette året skrur vi opp ambisjonene enda litt, og vil bl.a. presentere en ny rapport om grønnvasking av olje og gass. – Vi håper det blir riktig mange røde hatter å se i Arendal uka 15. til 19. august! sier en forventningsfull planleggingsgruppe.

Her er det BKA legger opp til i år:

Stand hele uka: Synlighet er et nøkkelord for Besteforeldrenes klimaaksjon. Vi har fått en god standplass på torvet, og skal ha bemannet stand hele uka. Agderlaget stiller med nytt, fint telt. Vi skal dele ut vår brosjyre og løpesedler, og vi skal verve nye medlemmer. Til dette trenger vi blide og utadvendte folk! Alle som har lyst å gjøre en innsats, er velkommen til å være med oss når det måtte passe!

Debattmøte med lansering av rapport: «Når en svart bransje grønnvaskes» – onsdag 17.8 kl. 14 i Munkegaten 4. Møtet ledes av BKAs generalsekretær Andrew Kroglund, som også er forfatter av rapporten. Vi har invitert med oss helsepolitikere, folkehelseinstituttet og Equinor, – og spør om det bør komme helseadvarsel på bensinpumpene. – Blir forbrukerne villedet av reklame for fossil energi og fossile produkter?

Onsdag arrangeres også «Den store utviklingsdebatten«, i samarbeid med en rekke organisasjoner, Hvis du bare skal være én dag i Arendal, er onsdagen et bra valg. Arendalsuka har restriksjoner på demonstrasjoner og opptog. Men med våre hatter og plakater og glødende engasjement er Besteforeldrene en gruppe som blir lagt merke til. Så vi møtes på standen, og går i samlet flokk til de andre arrangementene. Det kan også bli felles middag på kvelden.

Torsdag 18.6 kl 9.30 åpner vi «Besteforeldrenes klimasmie«. Dette blir noe helt nytt og en annerledes tankesmie – for deg som er opptatt av solidaritet og generasjonsansvaret – og vil samarbeide med barn og unge for å skape en bedre verden. Vi trenger kunnskaper, engasjement og mot! Åpning i biblioteket med ekte smed og ambolt og hammer! Miljøagenter og skoleelever er spesielt invitert, og det blir klimaverksted hvor barna lager plakater, tegninger og dikt.


– Medlemmer av planleggingsgruppa for 2022 er: Andrew Kroglund, Yngvar Olsen, Bodvar Sonstad, Bente Bakke og Linda Parr. Kontakt «Arendalsuka 2022»: post@besteforeldreaksjonen.no 


ARENDALSUKA – BILDER FRA TIDLIGERE ÅR:

Åpning Arendalsuka 2019. – Besteforeldrene stjal showet, skrev Agderposten. Foto: Svein Rognlien

«Du vet du er på Arendalsuka når du støter på en gjeng syngende pensjonister i Besteforeldrenes klimaaksjon.» Aftenposten, 2017.

Klima-pedagogikk: Stor interesse for Bodvar Sonstads humlekasse med levende humler!

2019: Barn og besteforeldre klimamarsjerte sammen i Arendals-gatene.

Og Besteforeldrene og Miljøagentene laget felles klimakor!

Fornøyde aksjonister ved ukeslutt: Nina Weidemann, Øyvind Almaas og Gro Nylander

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

 1. Elizabeth Wold | 15.06.2022

  Jeg er forholdsvis ny i besteforeldre aksjonen. Arendalsuka virker veldig spennende og meningsfull som besteforeldre-representant. Så det er store sjanser for at jeg dukker opp der.
  🍓🍒Sommerbilder fra Elizabeth

 2. Roseanna Næshagen | 15.06.2022

  Hvor skal man bo? Har dere tenkt på leir?

 3. Linda Rundquist Parr | 18.06.2022

  Medlemmer av BKA er hjertelig velkommen til Arendalsuka. Standen vår på torvet (ved biblioteket) blir bemannet hele uka. Onsdagen 17.8 håper vi på mye besøk av BKA’ere i røde hatter. Da går vi klimavandringer to og to i Arendalsgater i tillegg til å delta på lansering av grønnvaskingsrapporten som Andrew Kroglund har skrevet, og som blir presentert kl. 14 den onsdagen. Torsdag 18.8 kl. 9.30 åpner vi Besteforeldrenes klimasmie med et arrangement med skoleelever. Når det gjelder overnatting har vi noen BKA’ere i Agder som tilbyr sengeplass. Yngvar Olsen i Agderlaget kan kontaktes om dette. Det er ikke overnatting å oppdrive verken på hotell eller leirplasser i nærheten.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*