Olsok og klima

Olavsfest 2
God stemning i strålende sommervær: Mange var med og sang på Olavsmarkedet i dag, både gamle og nye medlemmer. Foto: Anne Grete Torwick

I dag hadde Besteforeldrene i Trondheim stand med klima-aktiviteter for store og små på markedet under Olavsfestdagene. De vartet også opp med nyskrevet skillingsvise av Ola Dimmen: «En lykkelig vise om livets letthet» slo godt an, forteller han. – Folk kom og sang sammen med oss: – «Vi har olje, vi er rike nå. Vi kan kjøpe alt som er å få.»


Gjelder å snakke med folk

I Trondheim har de tenkt mye på hvordan BKA på best mulig vis kan arbeide godt for å virkeliggjøre formålet vårt. – Klart vi skal snakke høyt til folk flest og til politikerne om barnebarnas framtid, sier de. – Men samtidig tror vi det er verdifullt og hensiktsmessig å snakke med de menneskene som skal arve jorda, nemlig barn og unge.

Så i dag fikk de prøvd ut et opplegg der folk i alle aldre var målgruppe: Utdeling av løpesedler, medlemsverving, sang, quiz-løype med poster rundt Nidarosdomen, – og spørsmål på plakat der folk skulle krysse av på Ja – Nei.

Quiz-løypa var tilpassa barnefamilier, og noen av oss fra BKA var med rundt og veileda, forteller Ola Dimmen. – Et flott høve til å bli kjent med folk og fortelle hva vi driver med og hvorfor.

– Spørsmåla på plakaten ga også anledning til mange samtaler, og var en fin og uforpliktende intro til videre kontakt. Også morsomt: På spørsmåla om vi gir brukte ting i gave, var det ei som sa at ho hadde vaska fjøsdressen og gitt den til dattera! Alt i alt en veldig positiv og hyggelig dag i nydelig vær – der vi fikk mange nye medlemmer.

– Spesielt hyggelig var det at mange fra Trondheims-laget var med på stand for første gang. Sangen foregikk tidvis i konkurranse med kirkeklokkene. Det var fullt trøkk både fra Nidarosdomen og den katolske kirka. Men så er det jo Olsok bare én gang i året!


Spre klimavett,
del denne saken!

5 kommentarer

 1. Normann Natland | 30.07.2022

  Fantastisk initiativ,
  slik må vi gjøre i Bergen også👍
  I Nygårdsparken, Torvalmenningen…

  Spre kunnskap, påvirke, få flere til forstå alvoret og ta del i klimakampen….

  I Oslo? Stavanger? Tromsø? Kristiansand?

 2. Linda Rundquist Parr | 31.07.2022

  Ja, godt utført av Trondheimslaget. Klart et slikt opplegg kan gjentas flere steder. Opplegget med ja/nei spørsmål kan godt brukes under valgkampen neste høst. Og takk til Ola for enda en fin klimavise!

 3. Finn Bjørnar Lund | 01.08.2022

  Bravo, Trondheim!

 4. Bjørghild des Bouvrie | 01.08.2022

  Veldig flott, Trondheimslaget!

 5. Rudi Kessel | 02.08.2022

  Alltid fint med nye ideer! Tommel opp for Trondheimsgjengen 👍

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*