Lederskifte BKA

steinar-valg
Bergen 2018: Steinar Winther Christensen tar imot valg som ny styreleder for BKA.

Steinar Winther Christensen valgte tidligere denne uka å trekke seg som styreleder i Besteforeldrenes klimaaksjon. Det skjedde etter lang tids uenighet med resten av landsstyret om veien videre for organisasjonen. Fram til årsmøtet i september og nytt valg har de to nestlederne overtatt ansvaret: Wenche Cumming og Øyvind Wistrøm.

Beklager – og ser framover

Cumming og Wistrøm beklager det som har skjedd. – Styret setter stor pris på, og vil takke Steinar for innsatsen han har gjort som leder av organisasjonen siden han ble valgt første gang på årsmøtet i Bergen 2018. Spesielt vil vi trekke frem det solide arbeidet med Grunnlovens paragraf 112 og klimasøksmålet. Det er et banebrytende arbeid i klima- og miljøkampen.
– Uten Steinars initiativ og pådriv hadde organisasjonen heller ikke lyktes med å øke medlemstallet slik det har skjedd – og komme over grensa som er satt for å kunne motta statsstøtte og få på plass et sekretariat. Det har vært helt nødvendig for ikke å overbelaste de tillitsvalgte, sier Cumming og Wistrøm.

– Vi har ikke behov for å gå inn på detaljer og bakgrunn for det som har gjort at vi nå overtar ansvaret. Nå vil vi se framover. BKA er en organisasjon i vekst, og vi er i gang med flere viktige prosjekter som vil ha betydning for våre barnebarn og etterkommere. Dette arbeidet vil fortsette som planlagt. Blant annet vil vi markere oss sterkt under Arendalsuka i august, der vi vil lansere nysatsinga «Besteforeldrenes klimasmie». Det blir en annerledes tankesmie – for oss som er opptatt av generasjonsansvaret – og som vil samarbeide med barn og unge for å skape en bedre verden. Som besteforeldre er vi på offensiven; vi vet at det nytter!


Landsstyret valgt på årmøtet i Tromdheim september 2021, fraa venstre bak: Bente Marie Bakke, Thelma Kraft, Wenche Cumming, Linda Parr. Foran: Øyvind Wistrøm, Alf Engdal, Yngvar Olsen, Bodvar Sonstad, Steinar Winther Christensen.

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Karsten V. Johansen | 15.06.2022

  Karbonavgift til fordeling?

 2. Steinar Winther Christensen | 16.06.2022

  Hvis noen vil vite hvorfor jeg gikk som styreleder, kan de spørre sin lokallagsleder om dette. Jeg avventer styrets forpliktelse til å informere medlemmene.

 3. Christian F Holst | 18.06.2022

  Kjære BKA-styre. Jeg venter på en snarlig redegjørelse fra styret i denne saken.

 4. Brita Helleborg | 21.06.2022

  Hei Steinar. Jeg synes du var en super leder av BKA. Og så mange medlemmer du har skaffet. Så trist at dette skjedde.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*