«Alle barn skal arve jorda»

Besteforeldrene-Nordre-1
Besteforeldrene i kjent stil på Nordre gate i Trondheim. Bilde fra 2015.

Besteforeldrene i Trondheim og omegn har gjennom mange år vært et av de mest aktive og utadvendte lokallagene. Nylig hadde de et fellesmøte i Stjørdal med Miljøagentene og NU. I Adresseavisen forteller Jorun Berg om gleden og entusiasmen hun opplever ved å jobbe for noe alle brenner for – over generasjonsgrensene.

Jorun Pareli Berg er sosiolog fra UiO 1973. Hun har alltid satt pris på, og vært mye ute i naturen, forteller hun. Under et opphold i Kenya på 1980-taller ble hun vitne til mangel på trevirke til oppvarming og rent vann, og hva det gjør med folk. Hun deltok i treplantingsprosjekt, og arbeidet senere med forørknings- og avskogingsproblemer på Senter for utvikling og miljø.

Jorun flyttet til Trondheim i 2017. Der oppdaget hun Besteforeldrenes klimaaksjon, og meldte seg inn. Det er en viktig organisasjon, mener hun, – og en organisasjon med store muligheter, ikke minst som støttespiller for og i samarbeid med barn og unge.

Av Jorun Pareli Berg: Les artikkelen i Adressa

Noen utdrag:
«Du har kanskje sett dem, de fra Besteforeldrenes klimaaksjon, eller BKA, i aksjon på Nordre gate i Trondheim eller andre steder, iført sine røde hatter med skrangleorkester og sang, med plakater og løpesedler – eller hørt dem omtalt i forbindelse med andre aksjoner mot en utvikling som truer naturen og livet på kloden.»

«Besteforeldrenes Klimaaksjon ble stiftet 25 april 2012. Flere kjente besteforeldre fra politikk, kulturliv og kirken gikk allerede i 2006 offentlig ut med bekymring for klimaendringene og konsekvenser for våre etterkommere, og anla slagordet «For en ansvarlig klimapolitikk». Organisasjonen har i dag 6300 medlemmer fordelt på 16 lokallag spredt over hele landet.» 

«BKA samarbeider med et 20-talls ulike miljøorganisasjoner og foreninger. I forrige uke var Besteforeldrene i vår region sammen med Miljøagentene (6-13 år) og Natur og Ungdom om arrangementet «Alle barn skal arve jorda». Med Arktis som tema, ble det i fellesskap laget informasjonsmateriell. Videre en video til bruk på sosiale medier. Erfaringene herfra var at både barn, unge og eldre opplevde stor glede og entusiasme over å jobbe sammen om noe alle brenner for.»

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Finn Bjørnar Lund | 20.05.2022

    Godt å ha deg med på laget, Jorun!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*