Samhold for klima

brøl 1
Direktør for Jærmuseet, Målfrid Snørteland, forteller om Brølofonen og Klimabrølet.

I dag kom Brølofonen til Rogaland, der den skal stå ved Vitenfabrikken i Sandnes hele februar. Fylkesordføreren åpna utstillinga, og brølte friskt sammen med elever fra Vågen vdg. Jærmuseets direktør fortalte om ideen bak installasjonen, – før Silvia Kriz, lokallagsleder BKA, slapp til med noen ord om verdien av personlig engasjement.

– Steinar Høgelid-Eraker fra styret i BKA ble intervjuet av NRK Rogaland, og jeg av TV Vest og på direkten av lokalradioen, forteller Silvia Kriz. – Her er appellen jeg holdt:


Vitenfabrikken: Takk for at dere har brakt Brølofonen hit til Sandnes og Rogaland!

Jeg er leder for lokallaget av Besteforeldrenes klimaaksjon – en tverrpolitisk miljøorganisasjon som er åpen for ALLE som vil kjempe for et levelig miljø for dem som er unge i dag og deres barn.

Hvorfor engasjerer vi oss for miljø, naturmangfold og klima? Først og fremst fordi VI står midt I klimaendringer som truer livsgrunnlaget. Det er så alvorlig at alle land i verden engasjerer seg, og faktisk har klart å bli enige om et mål, å holde oppvarmingen under 1.5 ˚C. Det målet MÅ vi nå.

Å få gjort ord om til handling er det foreløpig verre med! Ingen kan klare å løse klimaproblemet alene, – alle må gjøre sin del. Rike land må gjøre store endringer. Vi må slutte å forbruke jordas ressurser som om vi hadde tre jordkloder å ta av.

Ja, å ta vare på miljøet koster noe. Vi må si nei til videre overforbruk og sløsing. Men miljøengasjement er også å SI JA til viktige ting!

JA til samhold og omtanke for andre mennesker.
JA til en mer rettferdig fordeling av goder og byrder.
JA til å fri seg fra jaget etter altfor mange ting.
JA til å fortsette å kunne ha gode opplevelser i samvær med andre mennesker og i en rikholdig natur.
JA til fortsatt trygghet og stabilitet, fordi vi klarer å opprettholde velfungerende samfunn og matforsyning.

Derfor: BRØL for klima! HEI FRAM gode tiltak. GI POLITIKERENE ENERGI til å ta ansvar og gjøre det som må til!

Steinar Høgelid-Eraker og Silvia Kriz.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Linda Rundquist Parr | 04.02.2022

    Fra Drammen til Rogaland – Brølofonen går sin seiersgang rundt om i landet. Og takk til BKA i Rogaland som benytter anledning til å sette fokus på alt det verdifulle vi kan beholde selv om vi reduserer forbruk og energibruk. Hva blir neste stoppested for Brølofonen, tro?

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*