Klimaledelse i praksis

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    lørdag 5. feb 2022
  • AV:
    Redaksjonen
hiof
Infografikk fra Høgskolen i Østfold 2020.

Det er en myte at klimakutt må være vanskelig og dyrt, skriver fire norske næringslivsledere i Dagsavisen. «Vi er godt i gang med tiltak som å bytte ut fossil energi med fornybar energi, sørge for utslippsfri transport i alle ledd, mer resirkulert emballasje, og mer energieffektive operasjoner. Det går lettere enn vi trodde da vi startet.»

Fra artikkelen:

Mange kutt kan faktisk være ganske enkle og utgjøre stor forskjell i klimaregnskapet.

Det viktigste er uansett at klimakuttene er nødvendige. Vitenskapen har vist oss at vi må redusere klimagassutslippene så raskt som mulig, i et så stort omfang som mulig, og at det er enorme fordeler med å stoppe den globale oppvarmingen ved 1,5 grader i stedet for 2 grader.

Vi vil ta vår del av ansvaret. Derfor har vi satt oss vitenskapsbaserte klimamål og blitt med på Science-based targets initiative (SBTi)

Dette initiativet, eller organisasjonen, ble etablert i 2015, samme år som Paris-avtalen ble til. Det er Carbon Disclosure Project (CDP), UN Global Compact, World Resources Institute (WRI) og WWF som står bak.

Så langt har over 2250 selskaper forpliktet seg til å sette seg vitenskapsbaserte mål. Fra Norge er vi foreløpig bare 26 selskaper. Med tanke på at det finnes over 3500 norske bedrifter med over 100 ansatte, og nesten 10 000 bedrifter med over 50 ansatte, så håper vi at veldig, veldig mange flere blir med. Ingen kan klare 1,5 gradersmålet alene.

Det er ingen grunn til å vente. Vi håper at vi snart kan være et stort lag av små og store norske bedrifter som setter seg vitenskapsbaserte klimamål. Vi når tross alt lenger sammen.

Lese hele artikkelen: Klimakutt er ikke så vanskelig
Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Linda Rundquist Parr | 05.02.2022

    Jeg heier på alle aktører i næringslivet som går systematisk og målbevisst fram for å kutte sine klimagassutslipp. Så bra at Mills, Telenor, Atea og Posten og til sammen 26 norske bedrifter er i gang med klimakutt gjennom prosjektet Science-based targets initiativ og oppfordrer flere bedrifter til å slutte seg til. Jeg håper at alt ligger til rette politisk for at de skal nå sine mål.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*