På vei til Glasgow

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  søndag 7. nov 2021
 • AV:
  Redaksjonen
glasgow rope 2
100 000 aktivister marsjerte gjennom Glasgows gater i går. Bilde fra Fridays for Future Scotland.

Hey hey, ho ho, climate change has got to go! – Mens slagorda gjallet i Glasgows gater, hadde norske besteforeldre i går støttemarkeringer landet rundt. Noen er også på vei over for å delta i demonstrasjonene. – Med nyinnkjøpt ropert skal jeg rope vårt budskap over River Clyde! lover BKA-leder Steinar Winther Christensen.

Kjære alle BKA-ere!

I disse dager i Glasgow avgjøres nå verdens og alle våre barns og fremtidige barns klimafremtid.

Jonas Gahr Støres tale til klimatoppmøtet avslører regjeringens dobbeltspill. At Norge med vår enorme fossilskapte formue skal kjøpe oss avlat via kvotekjøp og småpenger til klimahjelp i u-land, mens vi kjører på med enda mer olje og gass, holder ikke på noe vis.

Uttrykket «not in my backyard» har aldri passet bedre. Den norske klimafalskheten skal frem i dagen!

Derfor drar jeg på mandag til Glasgow og blir der uka ut sammen med fem andre av våre aktivister. Vi har med banner og engelsk løpeseddel, og vi skal møte Miljøagentene og sammen si fra så det høres. Med nyinnkjøpt ropert skal jeg rope ut vårt budskap over River Clyde!

Våre to akkrediterte medlemmer Andrew Kroglund og Svein Tveitdal vil rapportere på hjemmesida fra konferansens indre sirkler. Følg med!

Her hjemme er det mange som gjør en innsats. Jeg er veldig takknemlig for de fine markeringene i går, fra Tromsø til Stavanger. Samtidig ber jeg hver og en om å følge dette opp. Presset må øke. Du kan verve et nytt medlem til BKA. Du er viktig! Sammen blir vi store og sterke! Bare da kan vi realisere vårt håp og vår tro på at det nytter.

Alt godt!
Vennlig hilsen Steinar Winther Christensen


Fra lørdagens markeringer


I Oslo demonstrerte Besteforeldrene sammen med FIVH studentlag, Naturvernstudentene, Oslo sosialister studenter, NU og Spire. BKAs generalsekretær Andrew Kroglund var en av dem som holdt appell. Foto: Ivan Chetwynd

Besteforeldrene i Tromsø hadde forberedt dagen godt. De hadde satt opp plakater på Stortorget som viste havnivået i 2050 og 2100 under stormflo. Stand med kart fra Tromsø kommune over havnivåstigning og lyd av bølger!

Flott stand Ålesund, med egen løpeseddel. «Det var kaldt, og vi fikk kalde føtter, men ikke så kalde føtter som vi har vedr. Klimatoppmøtets evne til å få omsatt ord til handling. Mange hyggelige folk som bejaet engasjementet, spesielt unge mennesker blir glade når vi forteller hvem vi er, og små barn lyser opp når vi sier vi at ‘vi gamle må også jobbe for å sikre jorda1. Noen eldre gir endatil uttrykk for å ville bli med i BKA.» Fride Rudi, lokallagsleder.

Besteforeldrene i Stavanger med egen løpeseddel og egne plakater – i tillegg til BKAs plakatvester. «De fine folkene er, fra venstre, Folka er fra venstre: Kirsten Halonen, Alice Kjellevold, Inger F. Paulsen, Gustav Paulsen, Gro Helen Aspelund, Knut J. Espedal og Steinar H. Eraker. Hilsen Silvia Keiz, lokallagsleder og fotograf.»

I Molde med beste plass på Torget. «Vi var godt synlige i solskinnet, og fikk levert ut mange løpesedler og vervebrosjyrer. To nye medlemmer skrev seg opp – og flere skulle tenke på det.» Oddbjørg Langset, lokallagsleder.

På klimavandring i Kristiansand.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

 1. Tone Toft | 08.11.2021

  Dette er veldig bra.
  Hurra for Steinar og alle dere andre i BKA som gjør en fantastisk innsats i forbindelse med klimatoppmøtet i Glasgow. Løpeseddelen på engelsk er kjempebra… og gir et eksakt bilde av Norges dobbeltmoral og tafatte og selvgode holdning. Jonas Gar Støres tale er en gedigen skam for Norge. Egoismen og mangelen på solidaritet og klimainnsats som Norge representerer er urovekkende.
  BKA synliggjør at langt fra alle er enig i budskapet og den «Klimapolitikken» som Norge legger opp til. Det er veldig bra.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*