Farvel til Glasgow

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  fredag 12. nov 2021
 • AV:
  Redaksjonen
steinar appell Glasgow
Glasgow: Steinar holder en "saftig appell" om Norges doble budskap i klimakampen.

Det var siste dag for de norske besteforeldrene, som hele denne siste uka har vært ute i gatene, sammen med tusenvis av andre aktivister. COP26 skal ikke gå sin gang, uten at folkets røst skal høres! For Steinar Winther Christensen og hans følgesvenner har det vært maktpåliggende å vise at det er barnas framtid og velferd som står på spill.

Hei alle der hjemme!

Dagen i dag, vår siste aksjonsdag, startet med at vi hørte BKA fra Glasgow på Abels tårn på P2. De hadde fått med litt av sangen vår: «Alle barn skal arve Jorda ….»

Regn og vind henger tungt over byen på COPs siste dag. Igjen er vi på plass foran konferansens hovedinngang. Delegater fra alle verdenshjørner forsvinner inn bak stålportene. Halve Storbritannias politistyrke må være her. Området er forseglet med veisperringer og inngjerdinger.

Stemningen utenfor i gatene virker i dag mer spent. Alle har fått med seg at konferansen vakler, og at utålmodigheten brer om seg. Politiet er massivt til stede og på tå hev, særlig opptatt av Extinction Rebellion som er kraftfullt til stede med sang, appeller fra de unge og kamprop.

Vi fra Besteforeldrenes klimaaksjon har maktet å vise oss frem med vårt banner, våre plakater og løpesedler. Steinar holder en saftig appell om Norges doble budskap: klima-verdensmester og aggressiv oljenasjon, som til fulle fortjente Fossil of the Day-prisen.

Den frimodige sangen vår vekker smil og glede og slår an. Stor applaus!

Pressen har virkelig sett oss her borte. Intervjuer med bl.a. BBC Worldservice, en spansk og en dansk TV-stasjon, diverse skotske og britiske aviser. Ikke minst er vi blitt et ettertraktet objekt for fotografene, både amatører og proffe. Gustav og Inger Paulsens vikinghjelmer er i skuddet!

Og det viktigste: Mange vil høre om oss, og om de norske Concerned Grandparents. Det finnes tilsvarende grupper i flere land nå. Men trolig er ingen så velorganiserte som BKA.

Våte og kalde avslutter vi vårt COP26- bidrag. Var det verdt turen? Ja, så absolutt! Selv som liten gruppe klarte vi å vise BKA frem både hjemme og internasjonalt og med vårt solidaritetsbudskap med alle barn.

Hilsen Pål, Eva, Øyvind, Inger, Gustav og Steinar


Farvel Glasgow!

Spre klimavett,
del denne saken!

5 kommentarer

 1. Finn Bjørnar Lund | 13.11.2021

  STOR Takk til den lille, men store gjengen som sto fram med BKA-budskap i heksegryta, som ser ut til å bli ei buklanding nå kl. 1500 lørdag. Følger den store plenumssalen som preges av alvorlige gruppesamlinger rundt i lokalet. Om en halv time skal de samles igjen, men det hele virker kaotisk på bildene som overføres.
  BKA – og hele klimabevegelsen får visst mye å ta tak i videre.

 2. Tone Toft | 14.11.2021

  Til Steinar og resten av BKA gjengen i Glasgow.
  Dere har virkelig gjort en knallinnsats i Klimatoppmøtebyen! Jeg er imponert over alt dere har fått til… og synliggjort BKA`s arbeid og engasjement for kommende slekter for et internasjonalt publikum.
  Norges «Fossilpropaganda» er til å gråte av. Jeg er glad dere har vist at vi er mange som ikke er enig i budskapet fra statsminister Jonas Gahr Støre.
  Som representanter for BKA har dere hatt en viktig rolle i Glasgow.
  Takk for innsatsen.

 3. Brenda Eide | 15.11.2021

  Dere var også på Britisk tv nyheter – Channel 4 News!!

 4. Gro Nylander | 15.11.2021

  Flott at dere stilte! Ikke minst for å vise frem et alternativ til videre oljeleting i Norge. Vi blir så triste over Jonas’ tale i starten. Ingen plan om nedtrapping, ingen slutt-dato! Nå står håpet til SV!
  Takk, dere som dro til Glasgow, og ikke minst for rapportene underveis! Beste hilsen Gro

 5. Bjørghild des Bouvrie | 15.11.2021

  Tusen takk for en fantastisk innsats, også på vegne av oss hjemmesittere!
  Hurra! Hurra! Hurra!
  Den turen var bra!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*