Med alvor og humør

Bodvar hovedbilde

Suksessfaktoren til Besteforeldrene er den rette miks av moralsk alvor og humørfylt aktivisme, mener Bodvar Sonstad. – Vi må ta vare på vår egenart og våre særmerker! På landsmøtet i helga presenterte han sitt forslag til nyskapningen «Besteforeldrenes klimasmie». Han demonstrerte også sin «aksjonskoffert» for besteforeldreaktivister.

Aksjonskofferten er et mobilt multiverktøy for den som vil bli lagt merke til – som er en forutsetning for å bli lytta til, sier Bodvar. Her bærer han med seg bøttehatter, plakatvester og egenproduserte buttons. Åpnet og oppslått fungerer den som en liten talerstol. Og den er gjennomtenkt til siste detalj, forsikrer han – med blant annet åpen gjennomsiktig bakside, så han ikke skal bli stoppet og mistenkt for skumle hensikter av noe slag!

Bodvar er den som i sin tid skapte de flotte plakatvestene som er blitt Besteforeldrenes varemerke – i tillegg til de røde hattene. Om også kofferten skal settes i masseproduksjon, er litt usikkert, ler han. – Det viktige er selvsagt at vi utnytter oppmerksomheten til å formidle vårt veldig alvorlige budskap og hvorfor vi driver på. Det gjelder barna og barnas framtid! Og tidsvinduet blir stadig smalere!

En annerledes tankesmie
«Besteforeldrenes klimasmie» skal ikke ta opp konkurransen med verken Civita eller Agenda, forsikrer Bpdvar Sonstad. – Men blant Besteforeldrene finnes et vell av kompetanse og ferdigheter, og jeg ser etter en bedre måte å formidle, og mobilisere, denne kompetansen på. I tillegg gjelder det å utvikle nye samarbeids- og samhandlingsformer mellom barn og besteforeldregenerasjonen.

– Jeg kaller det smie, fordi vi skal smi videre på og videreutvikle BKAs klimaforståelse. Det skal være en annerledes tankesmie fordi den også vil gi rom for barnas tanker og idéer. Det skal være en integrert del av BKAs hjemmeside, og Bodvar ser for seg tekster, spørrespalte, videoer, fotografier, barnetegninger, presentasjoner og utstillinger. Som medlem av landsstyret har han tenkt å jobbe videre med forslaget. – Vår aktivisme trenger enda flere ben å stå på, og dette har jeg tro på, avslutter Bodvar Sonstad – aktivist i særklasse – fra Beitostølen i Valdres.


 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Silvia Kriz | 05.10.2021

    Gode ideer, både aksjonskofferten og tankesmia! Lykke til videre med det gode arbeidet 😁

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*