BKA får to mill. kroner!

steinar glad

En gledens dag for oss, – og for kampen vår for barns rett til en bærekraftig framtid! Det sier styreleder Steinar Winther Christensen, som i dag spanderte på seg en ekstra kopp morrakaffe – etter at han fikk se forslaget til statsbudsjett, der BKA blir tildelt 1,981 millioner i driftsstøtte for 2022. Det er første gang i organisasjonens historie!

Bevilgningen kommer over kapittel 1400, post 70, hos Klima- og miljødepartementet, om tildeling til frivillige klima- og miljøorganisasjonar. Der heter det:

«Målet med tilskotsordninga er å leggje til rette for eit breitt folkeleg engasjement for klima- og miljøsaker og stimulere til klima- og miljøaktivitetar lokalt, regionalt og nasjonalt.»

For nesten nøyaktig et år siden tok Steinar Winter Christensen initiativ til vervekampanjen med mål å få medlemstallet over 5000 innen nyttår. – Det er nedre grense for å motta statlig driftstøtte, og var etter mitt syn et være eller ikke være for BKA. Det gikk ikke lenger å drive på rent frivillig basis, det førte bare til overbelastning på enkeltpersoner og frustrasjoner over at vi ikke får gjort alt vi ønsker, sier han.

– Tidlig i dag, å lete med skjelvende fingre frem til den aktuelle sida i forslaget til statsbudsjett og så finne tallet 1 981 000 var derfor som å vinne i lotto!

– Endelig er vi der jeg gjennom alle år har hatt som mål, – nemlig å kunne bygge BKA til en vektig organisasjon med en trygg økonomi. Vi er mange som har bidratt i et positivt fellesskap, så stor takk til dere alle!

Nå gjelder det å se fremover og ikke hvile på laurbærene, understreker Steinar. – Jeg gleder meg til veien videre, og kan forsikre at pengene vil bli brukt nettopp etter departementets intensjoner. Vi skal fortsette å bygge og styrke vår organisasjon, både nasjonalt og lokalt. Og vi vil ha rom for å satse enda mer offensivt og planmessig på ny medlemsrekruttering. 10 000 bør nå absolutt være innen rekkevidde!


Foto: Anine Dedekam Moldskred

 

Spre klimavett,
del denne saken!

16 kommentarer

 1. Bjørghild des Bouvrie | 12.10.2021

  HURRA! HURRA! HURRA!

 2. Liv-Marie Bakka | 12.10.2021

  Fantastisk! Tenk at vi kom i mål først med medlemsvervingen og så fikk vi støtten vi ønsket! Takk til dere som har stått ekstra på for å få dette til!!!

 3. Silvia Kriz | 12.10.2021

  Hurra!

 4. Janet Wiberg | 12.10.2021

  Dette er helt fantastisk! Hurra!!!

 5. Harriet Lange | 12.10.2021

  Det er virkelig en god nyhet, hurra!

 6. Gro Fjeldtvedt | 12.10.2021

  HURRA!!! En milepæl for BKA😃

 7. Finn Bjørnar Lund | 12.10.2021

  Hei!
  Dere er mange som kan være stolte over dette resultatet, ikke minst alle dere som sikra medlems-rekrutteringa i fjor høst. Den innsatsen har gitt BKA et solid nettverk av medlemmer, både besteforeldre og andre som støttemedlemmer. Det betyr at vi er mange flere i kampen for «Barnas klima – vår sak», og at vi kan arbeide for å bli enda flere. Det er herlig å få være med i BKA-flokken!
  Statsstøtta er ikke et hvileskjær, men en inspirasjon for forsterka innsats.

 8. Pingback: BKA dukket opp i statsbudsjettet: "Som å vinne i lotto" - Naturpress

 9. Alfhild Berg Johnsen | 13.10.2021

  Gratulere, hurra. Flott jobba alle sammen, og noen ekstra mye. Takk for det. Nå blir utfordringen å forvalte disse pengene, til mest, best og effektivt klimaarbeid.

 10. Paul Bould | 15.10.2021

  Gratulere! If you need help spending it…. I am the man that made the PinkElephant for XR n. So if you need an eye-catcher, come and talk to me!

 11. Normann Natland | 15.10.2021

  SÅåååå UTROLIG BRA. BKA utfører en UTROLIG viktig oppgave, det å få enda bare flere BESTEFORELDRE og FORELDRE til å se viktigheten av å påvirke til en KRAFTIG endring til det BEDRE og BESTE for framtidige generasjoner for alles barnebarn.

 12. Elisabeth Sæther Sørheim | 15.10.2021

  Hurra så bra!

 13. Trix Scherjon | 15.10.2021

  Fantastisk❣️ Æ er stolt over å være medlem i BKA🌱😘

 14. Gretha Nordheim | 15.10.2021

  Gratulerer! Så fantastisk bra!

 15. Anita Margrethe Halvorssen | 16.10.2021

  Fantastisk! Og takk til alle medlemmene som satset og kom i mål!

 16. Sidsel Øyen | 16.10.2021

  Kjempebra! Gratulerer!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*