Vel blåst i Vesterålen

bladet V S
Besteforeldre deler ut løpesedler i regnværet på Stokmarknes – og får positiv oppmerksomhet i lokalavisa. Foto: Christine Nevervik / Bladet Vesterålen september 2021

Planlegging av stands etter oppfordring fra landsstyret blir tatt alvorlig i Vesterålen. Men med lavtrykk i kø er det blitt et meteorologisk puslespill, forteller lokallagslederen, Wenche Cumming. – Yr.no med langtids- og korttidsprognoser var nødvendig for å finne dager med oppholdsvær på inntil 2 timer mellom regnskyllene!

Vi har klart en lørdag, tre fredager og en torsdag. Temperaturene bestemte om det var lurt med et eller to lag ull under regntøyet. Ekte nordnorsk valgkamp!
– Standsutstyr var neste utfordring. BKAs store, fine roll-up egna seg dårlig – den lå enten skinnflat på bakken eller måtte fortøyes i ei kommunale flaggstang og strevde hardt for å holde balansen. Her måtte vi ha lokal tilpassing. Og se der – en gardintrapp med plakatvester fungerte utmerket!
– Vi er riktig så fornøyd med resultatet (og samarbeidet med Yr): Stands på Stokmarknes, Andenes og Sortland, en av dem faktisk i fint sommervær – sikkert nærmere 15 grader! Ellers to i oppholdsvær og to i regnvær. Og ikke minst, mange gode ord og sikkert minst ti kalde og våte, men positive nye medlemmer. God dekning i lokale aviser! Forteller Wenche Cumming, som legger til at de også har sørget for avsetning på valgkamp-folderne som ble til overs. – De er fine og informative, så vi har tillatt oss å gå rundt og putte dem i postkassene. Ingenting skal være uprøvd foran dette viktige valget!

Klare til stand på torget i Andenes lørdag 5. september.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*