Togtur med klimabrøl

Bryne
Ved Garborg-statuen på Bryne. Foto: Silvia Kriz

Klimabesteforeldre landet over engasjerer seg i valgkampen, med stands, avisinlegg,  sykkelaksjoner m.v. I går tok styret i BKA Sør-Rogaland toget fra sted til sted, og markerte at barnas klima er valgets viktigste sak, med særlig vekt på klimavennlig transport. – Vi benyttet høvet til å ta video av klimabrøl på de ulike stedene, forteller lokallagslederen.


– Noen medlemmer utenom styret sluttet seg til oss. Vi fikk delt ut mange løpesedler. Ikke alle ville ha, men mange takket og smilte. Og noen unge mennesker viste tydelig begeistring for vårt engasjement for klimaet.

Det lover godt, synes Silvia Kriz. – Det er ingen tvil om at klima er blitt en sentral sak i valgkampen nå, ikke minst selvfølgelig på grunn av den nye rapporten fra FNs klimapanel. Samtidig er det vanskelig for velgerne å orientere seg – siden nesten alle snakker om klima. Vi må velge politikere som tør å se i øynene at klimakrisen krever kraftfull handling nå. Vi kan ikke la markedet avgjøre om vi skal produsere større utslipp eller rasere mer natur, det har vi, kloden og barna som skal leve etter oss, ikke råd til.

– På togturen rundt om i Sør-Rogaland fikk vi også en del medieoppmerksomhet. På Bryne ble leder intervjuet av TV-Vest, i Egersund ble vi møtt av Dalane Tidende og i Stavanger var det en ung journalist fra Stavanger Aftenblad som filmet oss og intervjuet Eilef Gard og Silvia Kriz etter aksjonen. Dette materialet skal brukes til en liten videosnutt i Stavanger Aftenblads valgsending neste lørdag.

– Vi ble ganske slitne etter å ha fartet rundt hele dagen, men det var også morsomt – og vi er veldig fornøyd med at vi har fått markert at BARNAS KLIMA ER VALGETS VIKTIGSTE SAK!

Ved Losen-statuen i Egersund. Foto: Silvia Kriz

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Caspar W. Hennig | 18.08.2021

    FLOTT! – KJEMPEGOD INNSATS!

  2. Harold Leffertstra | 22.08.2021

    Imponerende innsats av BKA Sør-Rogaland og kjempebra ide!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*