Nå kommer Alta med!

alta møte
Møte med Steinar Winther Christensen og Altaposten på Strand Camping. En tredje initiativtaker til BKA Alta, Ola Sletvold, var bortreist for anledningen. Intervju og foto: Dennis Bjerring

Marit Bjerkeng og Nina Østlyngen har stilt seg i spissen for å stifte en gruppe og et lokallag av Besteforeldrenes klimaaksjon i Alta. Denne uka har de hatt besøk av landsstyrets leder, Steinar Winther Christensen, og fått et stort intervju i Altaposten. – Vi tenker ikke på oss selv, vi tenker på våre etterkommere, sier Marit og Nina til avisa.

I anledning det kommende valget, som av trioen betegnes som det viktigste valget hittil i et klimaperspektiv, maner de nå til at man må si klart og tydelig fra om hva man mener politikerne bør fokusere og jobbe for.

Under valgkampen vil derfor ‘BKA Alta’ være aktiv i bybildet for å få sin stemme hørt. Samtidig inviterer lokallaget til diskusjonsmøte på Alta bibliotek den 10. august, hvor de ønsker å vise sin støtte til ungdommen som kjemper for sin egen fremtid.

For lederen i BKA tas det lokale engasjementet imot med åpne armer.
– En form for representasjon av BKA i Finnmark er helt klart ønskelig. Vi har 15 lokallag rundt omkring i landet, og det nordligste er foreløpig BKA Arktis i Tromsø, forteller Christensen. Medlemstallet for organisasjonen har den siste tiden vokst betydelig. På rundt ett års tid har antallet medlemmer doblet seg nasjonalt.

Les hele intervjuet i Altaposten


Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Normann Natland | 07.08.2021

  KJEMPEBRA 🙂
  Vi blir stadig flere som ser hva som er nødvendig i kampen for våre barnebarn og deres barn igjen …
  OG DET ER NØDVENDIG, VELDIG!!

 2. Silvia Kriz | 07.08.2021

  Heia, og lykke til fra oss i Sør-Rogaland, Alta!

 3. Nina Weidemann | 07.08.2021

  Hjertelig velkommen som lokallag, BKA-medlemmer i Alta – lykke til med diskusjonsmøtet og andre aksjoner i valgkampen!

 4. Toril | 10.08.2021

  Så flott at dere i Alta også mobiliserer til støtte for våre barnebarns klima! Lykke til!
  Hilsen Toril, BKA Arktis Tromsø og omegn

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*