Klima, solidaritet og tro

gunnar dagen
Oline (3) og Mary-Ann (22) er Gunnar Kartveits to av i alt seks barnebarn. Foto og reportasje: Tor-Helge Gundersen / Dagen

Gunnar Kartveit har i mange år vært med i styret for Besteforeldrenes klimaaksjon i Bergen og omland. Han er en av flere tusen besteforeldre som står på barrikadene for å stanse den globale oppvarmingen, forteller den kristne avisa Dagen. De har møtt Gunnar sammen med barnebarn til en lengre samtale om utfordringene.

Det er ikke vanskelig å se de nære og gode båndene mellom generasjonene, skriver Dagen. – Morfar en kjempegod rollemodell for oss. Måten han behandler dyr og naturen på har vi lært mye av, og så er det kjempefint at han er engasjert i Besteforeldreaksjonen, sier Mary-Ann mens hun smiler til bestefaren sin.

For Kartveit handler engasjementet også om det ansvaret han har som et kristent menneske. For ham er det helt grunnleggende å ta vare på skaperverket og forvalte det på en god måte.

Han peker på at det kristne fellesskapet bør ha en tydelig stemme i arbeidet med å redde klimaet fra kollaps. – Klimaendringene rammer alle uansett hvor vi befinner oss på kloden, og i så måte er solidaritet og fellesskap viktige elementer for å møte denne krisen. Heldigvis har Den norske kirke engasjert seg mye i forhold til klimasaken. Det er et godt utgangspunkt for det videre arbeidet.

Se hele reportasjen med Gunnar og barnebarn i Dagen 15. august: Gunnar gjør klimaopprør for barnebarna sine


Se også leder i Dagen 13. august: Verdier som kan være til hjelp i møte med klimakrisa

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*