BKA trenger deg!

innsamling steinar

Valgkamp-annonsen har vært en suksess, sier BKA-leder Steinar Winther Christensen. Den har stått i aviser landet rundt, og har vist fram det som er Besteforeldrenes styrke: kombinasjonen av saklighet, alvor og humør. Men det skal ikke skjules at vi har måttet grave dypt for å få dette til. Har du råd til å hjelpe oss litt ekstra? Da trenger vi deg nå!

STØTT ANNONSEKAMPANJEN

Grunnlaget for valgkampannonsen ble lagt i løpet av våren, forteller Steinar, – da BKAs valgutvalg satte seg ned og finleste partiprogrammer, stilte kontrollspørsmål og plasserte det enkelte parti inn i en oversiktlig matrise – til hjelp for velgere som ønsker å prioritere klima.
Forskjellen mellom partiene er større enn mange tror. Det er selvfølgelig en tøff beskjed å komme med fra en tverrpolitisk organisasjon. Men denne gang var det nødvendig.
– Vi tenkte faktisk ikke så mye på rapporten fra FNs klimapanel som kom i august. Men det har jo snudd hele valgkampen, og gjort at den saklige informasjonen fra BKA bare er blitt enda mer aktuell.
– Dessuten var vi så heldige å komme i kontakt med den fabelaktige avistegneren Marvin Halleraker. Hans framstilling av oljeplattformer som dinosaurer – og fossiler – ble den perfekte match med vår parti-matrise. I stedet for å komme med slagord ber vi velgerne tenke seg om – og stemme på dem som lever her om hundre år, slik Harald Sverdrup skrev i sitt kjente dikt «Stemmeseddel» fra 1985:

Stem på dem som lever her om hundre år,
stem på din sønnesønns gråt,
stem på din datterdatters første smil.
Stem på dem som aldri får fred
før verden blir en munnfull fredeligere.
Stem på brannvesenet som prøver, med et sukk,
å slukke helvete.

Når det gjelder innsamlingsaksjonen, kom den litt sent i gang. – Det som skjedde, var at vi fikk direkte spørsmål fra medlemmer som tok kontakt og gjerne ville bidra, forteller økonomisekretær i BKA, Silvia Leine. – Så vi heiv oss rundt og laget denne innsamlingen. Per i dag er det kommet inn noe over 20 000 kroner. Det er et stykke til målet vårt som er 100 000, men vi får se nå, når vi nærmer oss valgdagen, og med meningsmålinger som viser at mange velgere faktisk har tenkt seg om og tatt klima- og miljøutfordringene på større alvor. BKA skal ikke ta all ære for dét! Men vi har gjort en innsats som har bidratt, så mye er klart.

– Husk at alle monner drar! Ethvert beløp, stort eller lite, blir mottatt med takk!

STØTT ANNONSEKAMPANJEN – vær med å finansiere Besteforeldrenes valg-informasjon

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Eli Stokkenes | 01.09.2021

  Støtter deres arbeid

 2. Ragnhild Kruger | 01.09.2021

  Støtter arbeidet – det trengs!

 3. Kari Kobberød Brustad | 01.09.2021

  Helt opplagt, dere er knallgode på argumentasjon og sier fra ærlig og redelig.
  Jeg støtter det meste som er bra for menneskeheten og ikke minst for den
  kommende generasjon . De har jo ingen skyld i hva som foregår nå og
  det er slett ingen bekvemmelighet. Tror på folkestyre /makt og at folk er
  villig til å tilegne seg kunnskap og fakta.
  Samarbeide på tvers av alder er veldig nyttig.

 4. Målfrid Hagen | 02.09.2021

  Dette vil jeg støtte ! I håp om positive endringer for miljøet !

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*